RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem nye blokker i Frysjaveien

Sameiet Frysjaveien 1, 3 og 5 ønsker å selge tomten på nedsiden av sameiet - med ferdig byggeprosjekt. Planene er fire - fem nye leilighetsblokker.

Frysja: Sameiet Frysjaveien eier tomten på nedsiden av eksisterende bebyggelse i Frysjaveien 1, 3 og 5 mot Akerselva. Nå ønsker beboerne å selge tomten - til boligutnyttelse. Ifølge arkitektens, Harold C. Tellez, orientering til plan- og bygningsetaten, er det planlagt 4 - 5 nye boliglameller i den bratte skråningen ned mot Akerselva. For å ikke "stjele" utsikt fra eksisterende blokker, Frysjaveien 1, 3 og 5, foreslår sameiet atkomst til ny bebyggelse fra Frysjaveien, via utearealet på taket av en ny parkeringsgarasje, og direkte til øverste etasje i ny bebyggelse. Blokkene er tenkt å stå på søyler i skråningen.

Bydelen negativ


Forslaget har vært ute på høring i bydelen, og spesialkonsulent Knut Hammervold er ikke spesielt begeistret for planene.
Vi har gitt vår tilbakemelding til plan- og bygningsetaten. Kommunedelplan for Akerselva Miljøpark legger til grunn at området skal være et friområde der "grønne skråninger ikke skal bebygges". For nærliggende områder er det anbefalte byggehøyder på inntil tre etasjer mot elven - slik det er praktisert ved "Solsiden" i Nydalen, sier han.

Bryter med praksis

Hammervold mener byggeforslaget fra Sameiet Frysjaveien 1, 3 og 5 bryter med all praksis langs Akerselva.
Blokker på syv - åtte etasjer - stående på pæler - og 10 meter fra elvebredden er helt utenfor gjeldende retningslinjer. Området er en viktig del av grøntdraget langs Akerselva. Det går en sti gjennom området, som brukes av allmennheten. Utbyggingsprosjektet vil etter vår mening generelt forringe naturopplevelsen knyttet til elveløpet, og vi har ikke anbefalt det innsendte planforslaget overfor plan- og bygningsetaten, sier Hammervold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere