*Nettavisen* Nyheter.

Fem siktet for brutalt hjemmeran

Manglerudpolitiet har pågrepet fem unge menn etter nattens brutale ran på Ulsrud.

Manglerud/Ulsrud: Mennene er i alderen 18 til 23 år. Fire av mennene er bosatt i Stovner politikrets, mens den siste er bosatt på Kjelsås. De er norske statsborgere. Tre av dem er født i Norge. De to andre er født i Bosnia, men kom til Norge som små barn.

LES OGSÅ: Avhører ofrene etter nattens brutale ran og Slo seg inn med balltrær

Kjenninger

To av de pågrepne er dømt for ran, senest ti 2010. Alle fem er kjent av politiet fra tidligere forhold.

Det var like før halv fem i natt at ranerne slo til mot boligen i Hellerudveien. Med balltrær og jernstenger tok de seg inn boligen og gikk til angrep på noen av de seks personene som befant seg i boligen. Fire av dem ble sendt til Legevakten, tre med fysiske skader, blant annet knust nese. Blant de som oppholdt seg i huset var et ti år gammelt barn som ikke skal ha kommet fysisk til skade i ranet.

Kontrollert etter ranet

Tre av ranerne ble stanset i en politikontroll rett etter ranet, men de ble vinket videre. Pågripelsen skjedde i ettertid på mennenes bopel og foregikk uten dramatikk.

- Vi kontrollerer gjerne biler i området. De tre mennene ble dimittert der og da fordi vi ikke hadde nok kunnskap om det som hadde skjedd. Men personalia ble notert og vi så senere sammenhengen og kunne gå til pågripelse av dem, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon.

Målrettet ran

Politiet mener ranet var målrettet og at det ikke er noen grunn til frykt i området.

- Området er ikke mer belastet enn andre området. Disse typen ran er veldig målrettet mot hjem der man har hatt kunnskap om at det oppbevares verdier.

Det er borttatt ting fra åstedet, men politiet har ikke fullstendig oversikt og vil ikke gå ut med opplysninger om hva eller hvor mye som er stjålet. De fem pågrepnes bosteder ranssakes og det gjennomføres tekniske undersøkelser på åstedet.

Mennene er siktet for grovt ran og vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag