RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gran skole er en av fem skoler som nå er stengt på grunn av mye snø på taket. Arkivfoto.
Gran skole er en av fem skoler som nå er stengt på grunn av mye snø på taket. Arkivfoto.

Fem skoler stengt i Groruddalen

Etter at et leskur på Haugerud skole kollapset i går, ble fem skoler og Haugerud idrettshall helt eller delvis stengt i dag.

GRORUDDALEN: Stengingen er begrunnet med at Undervisningsbygg vil være føre var og at det er meldt mer snø fremover. Måking foregår nå fortløpende, og alle byggene åpnes igjen torsdag.
Les også: Elevene kom seg unna

Ulike løsninger

De fem skolene, som nå er helt eller delvis stengt, er Ellingsrudåsen, Ellingsrud, Gran, Hellerud og Trosterud.

- Skolene har funnet ulike løsninger for elevene i dag. Noen elever blir gjester på andre skoler for en dag, mens andre vil ha aktiviteter utenom vanlig undervisning, skriver Undervisningsbygg på sine nettsider.

Tåler ikke snø

Undervisningsbygg har nå vært gjennom listen på 177 skoler for å prioritere hvilke skoler som skal måkes først.

Alle nyere skoletak (bygget etter 1987) er dimensjonert til å tåle en belastning på inntil 350 kilo per kvadratmeter. Mange skoler har dessuten skråtak som gjør måking overflødig.

Undervisningsbygg hatt derfor hatt fokus på skoler som er bygget på 60- og 70-tallet med flate tak, som ikke er konstruert for å tåle store snømengder.

- Cirka 40 skoler i Oslo fikk gjennomført måking av takene i uke 7 og 8. Undervisningsbygg har høyt fokus på å få gjennomført snømåking på utsatte tak i uke 10 og 11. Dette gjelder rundt 55 skoler, opplyser Undervisningsbygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere