*Nettavisen* Nyheter.

Fem stjerners ambisjoner

Amanuel Kidane (20) jobber hardt og målrettet. I tillegg til fotballtreninger og BI-studier har han etablert et produksjonsselskap sammen med venner; «Five star entertainment». – Musikk er en stor lidenskap, sier han. Foto: FOTO: LINE RUNDMO

– Det finnes ikke dårlig tid, bare dårlig planlegging, sier Amanuel «Aman» Kidane (20). Holmliagutten er i disse dager singel-aktuell med låten «Kom Deg opp!».

Klikk på bildet for å forstørre.

De jobber hardt og har samme visjon. - Vi sitter på gull, sier Amanuel Kidane Foto: foto: privat

Klikk på bildet for å forstørre.

...sikter høyt... Foto: foto: privat

Klikk på bildet for å forstørre.

Fotballgutten Amanuel Kidane er aktuell med singelen «Kom deg opp!» Foto: FOTO: LINE RUNDMO

HOLMLIA: – Musikk er så… jeg kan ikke leve uten musikk, sier Aman, som både spiller fotball, studerer på fulltid og eier et produksjonsselskap sammen med venner.

Han så lyset en gang i 7. klasse. Det var rapperne Daniel og Marco som viste han veien. På daværende tidspunkt beskjeftiget elevene på Holmlia skole seg med et skriveverksted. I den forbindelse var rapperne der på skolebesøk.

– Jeg ble fascinert. De gjorde inntrykk! forteller Aman.

5 stjerner

Han holder i dag kontakt med Daniel og Marco. Så har han også selv kommet seg inn i ”gamet”.

Sammen med noen kompiser har 20-åringen dannet en musikalsk familie - selskapet ”5 Star Entertainment”.

– Vi har mye bra musikk, men det er vanskelig å få platekontrakt med de største selskapene, så vi er nødt til å ta stegene selv. Så i stedet for at andre skal ha rettigheter på utgivelsene våre, velger vi å gjøre det selv via eget selskap som vi har etablert; 5 Star Entertainment. Vi huser Nico Sereba og Vinzy V, som utgjør rap/hiphop-duoen Envy og produsent-duoen Hit’N’Run, som består av Lamin Badibo & Roshak El Rawadi. Vi har også produsentene Magnify og Petter Walther. Vi huser dessuten Filip Durkan, som gjør mye administrativt arbeid innad i 5 star, sier Aman, som selv er soloartist.

Nå har han og Vinzy V gitt ut singelen ”Kom deg opp”. (Den er å finne på fivestar.no og itunes).

– Jeg vil at folk skal tolke den som de vil. Man får jo en sommerfølelse av hele låta, men samtidig er det ikke bare en sommerlåt. Har fått en del respons på at låten inspirerer og motiverer folk, i tillegg til at de blir glade når de hører den, så det er kult, sier Aman!

Han og Vincent har skrevet teksten, mens Magnify og Filip Durkan har stått for produksjon. Sammen er de et superteam.

Opp og fram

– Siden vi tar musikken seriøst har tre av gutta begynt på NISS (Nordisk institutt for film og scene). Der går de på lydteknikk- , komposisjon- og laptoplinja. Vi satser stort, sier han ydmykt.

Aman mener at 5 star entertainment kan komme så langt med musikken som de bare vil. Det er opp til dem! Men litt flax skal man også ha.

– Hvis du jobber hardt og målrettet over en lengre tid, så er det ikke mye som kan stoppe deg. Uansett hva du driver med i livet, sier Holmliagutten.

Han kan kunsten å håndtere flere baller i lufta samtidig. Dette trenger han når han sjonglerer mellom fotballtreninger, kamper, business administration studier på BI og musikklidenskapen, med 5 star entertainment i ryggen. Aman er i tillegg perfeksjonist, så derfor kan det ta litt tid før låtene hans kommer ut.

– Jeg vil ha et bra sluttprodukt, som vi kan være stolt av, sier han.

Han avviser myten om at rappere og musikere generelt er late.

– De fleste jeg kjenner som driver med musikk jobber hardt. Vi er bra fyrer. Er du uetablert så jobber du for å «komme deg opp», du gjør gratis-show selv om du mener at du fortjener spenn, du bygger nettverk og bare promoterer deg selv. Og når du er etablert så jobber du for å holde deg stabil, gjøre enda bedre shows, og bare pirke på småting hele veien for å bli bedre i alt du gjør, forteller han.

For opplysningens skyld: ”Vi ække no sånn yo-yo typer, vi er dannete folk som jobber.”

Samfunnsengasjert

Aman har selv stått på scenen flere ganger og han sier bare ”it’s more to come!”

Samtidig har han og resten av gruppa lyst til å jobbe med andre artister også.

I mellomtiden snekrer han sammen nye låter med tydelige budskap.

– Jeg vil at folk skal kjenne seg igjen i tekstene. Jeg setter lys på problemer, det er dagligdagse ting som appellerer til folk. Som musiker har du en stor påvirkningskraft, mener Aman.

Han er opptatt av samfunnsdebatter og utviklingen i Norge. Han liker også å lese – for å få lærdom og utvide repertoaret.

Hard jobbing

Man kan vel trygt konkludere med at Amanuel Kidane for lengst har kommet seg opp. Men selv om han klarer seg bra og takler et høyt nivå i hverdagen, ser han ikke på livet som en dans på roser riktig ennå.

– Nå er det hard jobbing. Og etter hard jobbing kommer resultatene. For meg er det ikke noe som heter dårlig tid, men dårlig planlegging. Man må ha selvdisiplin for å klare å ha flere baller i lufta, og bruke tiden godt, mener Aman.

Nå er hovedprosjektet hans å gjøre (snart albumklare) Envy kjent. Men samtidig har han og resten av gruppen lyst til å jobbe med andre artister også.

– Vi vil løfte dem fram og hjelpe dem! Vi er nok ganske unike, vi sitter på gull og mye bra materiale, og har mange bra ressurspersoner i gruppa vår, sier han.

– Vi vet ikke hvor ferden tar oss, vi får bare se. Tålmodighet er en dyd, sier han.

Men han er ikke snauere enn at han bruker ordene ”Sky is the limit!”.

Hør låta hans, Kom deg opp, her www.youtube.com/watch

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.