500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Fem ungdommer vil forebygge voldtekt

Fem ungdommer vil sette fokus på voldtekt. Ungdomsbedriften Nomeno utviklet et armbånd med en fløyte som skal varsle forbipasserende ved et overfall. Dette tok ungdommene helt til topps i europeisk mesterskap.

OSLO: – Vi ønsker å forandre samfunnets holdning til voldtekt gjennom å skape bevissthet om omfang og konsekvenser av voldtekt og vold, uttaler Georg Pal, fra ungdomsbedriften Nomeno (No means No).


Og det er nettopp denne tanken som har ført til seier i europeisk mesterskap i sosialt entreprenørskap. Nomeno vant nylig europamesterskap i sosialt entreprenørskap for sitt armbånd med varselfløyte.

George Pal, Hanna Sørheim, Bettina Lundin, Farrukh Rana og Sofie Strømseng er gründerne.

LES OGSÅ: Vant fylkesmessen med fløyte mot voldtekt

– Safe and Sound er ikke bare et produkt, men en bevegelse mot vold, uttalte teamet etter å ha blitt tildelt prisen. Hele overskudd fra bedriften gir de til Landsforeningen for voldsofre.

I premie mottar elevene i Nomeno hver sin BlackBerry Playbook og invitasjon til EM for Ungdomsbedrifter i Bucuresti i juli hvor prisen blir utdelt.

Utviklet for å forebygge voldtekt

Ungdomsbedrift er et prosjekt skoleelever som ønsker, starter med. Gjennom et skoleår utvikler de en forretningsidé. De fem elevene ved Oslo Handelsgym kom opp med ideen med tanke på voldtektene som har vært i Oslo.

Dersom en farlig situasjon oppstår kan personen som har armbånd lett rive det av og blåse i en fløyte.

– En voldtektsalarm i vesken eller på et nøkkelknipe er ikke så lett tilgjengelig. Armbåndet med fløyte kan man lettere og fortere få tak i dersom en farlig situasjon skulle oppstå, sa Pal til dittOslo da de vant fylkesmessen.

2000 elever i kampen

De fem elevene har konkurrerte mot 100 andre sosiale virksomheter, skapt av unge elever i 10 europeiske land. Mer enn 2000 elever har blitt inspirert til å jobbe for å skape en bedre verden.

– Vi ser at sosialt entreprenørskap engasjerer de unge, og vi har jobbet målrettet for å bevisstgjøre elevene på mulighetene ved å skape sosiale verdier, sier Siv Elin Dammen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oslo.

LES ANDRE NYHETER FRA DITTOSLO:

– Hun er mitt livs kjærlighet, og jeg slipper henne ikke nå

Får ikke lov til å ha hagemøblene ute

Andetragedie på E18

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid