RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Feministisk Initiativ stiller til valg.
Feministisk Initiativ stiller til valg. Foto: Arkiv, dittOslo

Feministisk Initiativ til valg i Bergen og Oslo

Sist oppdatert:
Det nye partiet Feministisk Initiativ stiller lister ved valget i Oslo og Bergen til høsten. Det kan være dårlig nytt for SV.

OSLO/BERGEN: - Vi vil gjøre det samme for feminisme som miljøpartiet har gjort for miljø: tvinge alle partiene til å forholde seg til det, sier Sunniva Schultze-Florey til Klassekampen. Hun er en av initiativtakerne bak Feministisk Initiativ (FI), som er en norsk variant av det svenske partiet med samme navn.

Les også: - Harde skyts må til mot kriminelle innvandrere

- De andre partiene behandler feminisme som et sidespørsmål. Vi ser alle former for undertrykkelse i sammenheng.

Gudrun Schyman leder svenske FI, som fikk 3,1 prosent oppslutning ved fjorårets riksdagsvalg. Hun tror det er plass til det nye partiet i den politiske floraen i Norge og ønsker det norske søsterpartiet lykke til.

I SV frykter de derimot at de skal miste velgere til FI, slik Vänsterpartiet gjorde i Sverige.

Les også: - Millioner av dyr lider i Norge

- Paradokset er at vi får en oppsplitting der feminismen står sterkt på venstresiden, sier nestleder Oddny Miljeteig i SV. Valgforsker Anders Todal Jenssen tror også SV kan få problemer – dersom FI stiller til stortingsvalget i 2017.

- Dette viser at det finnes vilje til politikk til venstre for Ap, samtidig som SV ikke er attraktivt eller interessant for disse feministene, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere