RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengende flott, Freidig!

Sangkoret Freidig inviterte til en reise i Peer Gynts verden med musikk, poesi og magi. Og tilhørerne fikk en minneverdig opplevelse.

Manglerud:

Aulaen på Manglerud videregående skole var fullsatt da sangkoret Freidig entret podiet forrige uke og tok publikum med på en reise til slottet vestenfor måne og østenfor sol - til Soria-Moria slott.

Høyt musikalsk nivå

Første stopp var Eventyrland, her kunne det reisende publikummet stemme i på Eventyrvisa. Videre gikk ferden Over the rainbow og videre ba de publikum Fly me to the moon. Koret hadde en trøkk og fylde som ga frysninger på ryggen.

Konserten hadde en høy standard og koret imponerte med dyktige sangere og spenstige arrangementer, ledet av dirigent Stein Skøyeneie.

Magiker og trubadur

Mellom de musikalske perlene opplevde de fremmøtte magiske øyeblikk der Arne Pedersen engasjerte publikum. Han tryllet fram noter, og med tilsynelatende telepatiske evner fant han fram til alle kortene publikum plukket ut for han.

Konsertvert Toril Mæland bandt det hele sammen med tekster og dikt i en myk overgang mellom sangene. Publikum trampet takten, nynnet med og klappet seg gjennom Vise for gærne jinter og Tango for to.

Trubadur Odd Jambakk Jensen sang to viser til stor glede for publikum. Flygelet ble traktert av ikke mindre enn tre pianister og seks hender samtidig. Lita Lunde, Stein Skøyeneie og Egil Schanke imponerte med presisjon og samkjøring da de spilte sekshendig.

Grieg og Ibsen

Morgenstemning, Solveigs sang og mor Aases død sto også på programmet.

Stemningen steg ytterligere da koret fremførte Vårvise og Kom mai du skjønne milde, mens sola skinte på koristene og varmet et lydhørt publikum, som sang med og koste seg.

Det var en stemningsfull og stor musikalsk opplevelse de rundt 200 fremmøtte fikk være med på, av og med sangkoret Freidig. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere