RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengende musikalsk oppsummering

På nyåret var det 25 år siden vokalensemblet Shadrack hadde sin første øvelse på Nordstrand. Lørdag måtte de på sin jubileumskonsert velge 25 smakebiter fra repertoaret på bortimot 200 sanger.

Nordstrand:Noen av dem som lørdag sto på scenen i musikksalen på Nordstrand skole, har vært med i Shadrack i alle 25 årene. Noen har falt fra, andre har kommet til, og i dag består ensemblet av 11 sangglade.

Det begynte med en liten gruppe tidligere medlemmer av Nordstrand Barne- og Ungdomskantori.

Shadrack ble navnet, og stifter Ellen Sandøe fikk stadig med seg flere som ville dele hennes sangglede.

Hyggelig at alle dere vil være med oss i sølvbryllupet vårt, sa hun i sin velkomsttale til en fullsatt sal. Og hyggelig var det også for sangerne å møte igjen tidligere medlemmer.

Stort repertoar -mange oppgaver

Hva har så Shadrack gjort gjennom alle disse årene? Jo, det har blitt helaftens show hvert annet år, faste, årlige adventskonserter på Folkemuseet, kirkekonserter og gudstjenestesang, oppdrag av ulik art på institusjoner og i mer kommersiell sammenheng. Og så er de en reiseglad gruppe som har besøkt mange land i sangens tjeneste. Neste utflukt går imidlertid innenlands. Søndag 24. juni synger de under høymessen i Nidarosdomen.

Når man har bygget opp et så stort repertoar som Shadrack har, kan de stille til nær sagt alle former for sangoppgaver. Og det måtte derfor hard prioritering til for å lage et program til jubileumskonserten. Vi begynte med 50, men har kommet ned til halvparten, sa Sandøe.

Publikum kunne nok etter drøye to timer gjerne tatt minst et par runder til for her var det sangglede som smittet. Og variasjonen var stor. Barbershop-sang, folkemusikk, negro spirituals, kirkemusikk, klassisk, pop og jazz. Mye ble sunget a cappella, men i anledning konserten hadde de sangglade fått med seg kantor i Bekkelaget kirke,

Trond Dahlen på piano og trekkspill og sogneprest Sverre Bang i Bekkelaget på bass. En sang fra hvert av de 25 årene var altså plukket ut, og dermed fikk vi en musikalsk oppsummering av alt de har øvd inn gjennom et kvart århundre.

Bare en sang har de aldri tort å prøve seg offentlig på før på lørdag. Det var Is og nonstop, skrevet til dem av Bjørn Olav Urving som gjennom 20 år var korets 2. bass. Men også den gikk meget bra.

De har også hatt sterke bidragsytere gjennom årene i Svein Møller og Eivind Skeie.

En stor musikalsk aften hvor vi fikk bevis for det som musikalsk leder Ellen Sandøe sa i sin velkomsttale

- "Vi har opplevd musikkens evne til å bygge broer mellom mennesker og til å nå frem bakenfor ordene".


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere