*Nettavisen* Nyheter.

Fengsel for festvoldtekt

  Foto: Illustrasjonsfoto

En 29 år gammel mann bosatt i Bydel Østensjø må vel to år i fengsel for festvoldtekt.

OSLO TINGRETT: Voldtekten skjedde på et nachspiel den 13. november 2010 i 29-åringens leilighet i bydelen.


Da mannen nylig møtte i Oslo tingrett erkjente han ikke straffskyld. Etter en bytur endte 29-åringen, hans kamerat og en venninne av kameraten på etterfest i mannens leilighet. Her skal alle ha drukket mer alkohol. Kvinnen skulle på jobb tidlig dagen etterpå og spurte om hun kunne overnatte. Hun gikk så og la seg for å sove på et ekstra soverom. Litt etter gikk 29-åringen inn på rommet og la seg ved siden av kvinnen. Han begynte så og kysse henne før han førte to fingre inn i skjeden. Kvinnen våknet så og sprang gråtende ut av soverommet.

Mannen tilsto forholdet i politiavhør, men trakk senere tilståelsen. I retten forklarte han at han mente kvinnen ga signaler som tydet på at hun samtykket til hans handlinger.

Under dissens kom tingretten fram til at mannen hadde handlet forsettlig ved å ha seksuell omgang med en bevisstløs person.

Aktor la ned påstand om fengsel i to år og elleve måneder, men tingretten mener det at politiet har somlet med saken er formildende og endte på to år og en måned. Mannen må også betale 150.000 kroner i oppreisning til kvinnen.

Les om flere dommer fra Oslo tingrett her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.