RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengsel for heleri av narkopenger


En 36 år gammel kvinne bosatt på Ulvøya er i Oslo tingrett dømt til fengsel i to år og fire måneder for heleri av narkopenger.
En 36 år gammel kvinne bosatt på Ulvøya er i Oslo tingrett dømt til fengsel i to år og fire måneder for heleri av narkopenger.
En 36 år gammel kvinne bosatt på Ulvøya er i Oslo tingrett dømt til fengsel for heleri av narkopenger.

ULVØYA/OSLO TINGRETT: Kvinnen møtte nylig som en av i alt fire tiltalte i en større narkotika- og helerisak i Oslo tingrett.

Saken går helt tilbake til 2005, og omfatter omsetning av store mengder hasj og kokain, samt heleri og hvitvasking av mange millioner kroner.

Kvinnen hadde et forhold til en av de andre tiltalte og lot mannen bruke kontoen hennes til hvitvasking av penger, blant annet ved kjøp av en brukt bil. Kvinnen vekslet også ved flere anledninger norske kroner til euro, som ledd i heleriet.

Overvåking

Politiet har i saken brukt omfattende overvåking, blant annet med kontroll av telefon og sms, spaning og hemmelig ransaking.

I retten hevdet Ulvøya-kvinnen at hun ikke var klar over at pengene stammet fra narkotikaomsetning. Hun ble ikke trodd fordi det under ransaking av leiligheten fløt med narkotika og penger i hele leiligheten hvor hun og hennes medtiltalte kjæreste bodde.

Millioner

Kvinnen ble i tingretten dømt til fengsel i to år og fire måneder, hvorav ett år og åtte måneder er gjort betinget med en prøvetid på to år. Kvinnen fikk også inndratt 55.000 kroner som retten mener er penger som stammer fra straffbare forhold.

En tysk mann (52) ble dømt til fengsel i sju år og inndraging av 5,2 millioner kroner. En norsk mann (34) ble dømt til fengsel i tretten år og inndragning av 2,1 millioner kroner, maleriet Iskatedralen, litografiet Solis, to klokker, pengetellemaskin, digitalt kamera, filmkamera, datamaskin og i alt elleve mobiltelefoner. En tredje mann (43), bosatt på Lørenskog, ble dømt til fengsel i to år og ti måneder for heleri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere