*Nettavisen* Nyheter.

Fengsel for knivstikking

 

En 23 år gammel mann knivstakk en annen mann fem ganger i ryggen. Nå må han tilbringe ett år i fengsel.

GALGEBERG: Julaften i 2007 barket et medlem av Young Guns og et medlem av B-gjengen sammen utenfor en kiosk i Schweigaards gate. Basketaket endte med at det 32 år gamle Young Guns-medlemmet ble knivstukket fem ganger i ryggen av det 23 år gamle B-gjengmedlemmet.

Oslo tingrett behandlet nylig straffesaken mot 23-åringen, hvor også fem andre menn sto tiltalt for medvirkning til knivstikkingen. De fem andre ble frifunnet, mens 23-åringen ble dømt til ett års fengsel og betaling av 30 000 kroner i erstatning.

Hull i lungen

Foranledningen for knivstikkingen var at den tiltalte dagen før var blitt angrepet av fornærmedes bror i Kiwi-butikken på Grønland. I Schweigaards gate kjente han igjen bilen hvor en tredje bror satt da den fornærmede kom ut av en kiosk like ved. Det ble vekslet en del ukvemsord dem imellom før de barket sammen. Fornærmede fikk et nakketak på tiltalte som dro kniven og stakk fem ganger i ryggen på fornærmede. Kniven lagde ett lite hull i lungen, men skadene ble ikke karakterisert som alvorlige og fornærmede ble skrevet ut av sykehus tre dager etter sammenstøtet. Knivstikkene skal ha vært fra én til tre centimeter dype.

Oslo tingrett mener sammenstøtet ikke var et gjengoppgjør, men var tilfeldig da den tiltalte og hans kamerater kjørte rundt i Oslos gater på jakt etter hasj og noe å gjøre.

Skilte kamphanene

Fornærmede og hans bror hevdet at de fem andre tiltalte deltok med slag og spark, men retten mener dette ikke er bevist, verken ut fra skader på fornærmede eller fra andre vitner. Den eneste som grep inn var en 22 år gammel mann som fikk skilt de to kamphanene fra hverandre før de stakk fra åstedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.