Gå til sidens hovedinnhold

Fengslet for drap

Røa: Den 39 år gamle mannen som er siktet for å ha kvalt sin 32 år gamle kone på Røa på lørdag ble mandag ettermiddag fengslet i åtte uker med brev og besøkskontroll. Ifølge politiet foreligger det fare for bevisforspillelse og unndragelse av strafforfølgning hvis han nå løslates.
Søndag erkjente mannen å ha kvalt kona i deres leilighet på Røa. Dette samsvarer med rettsmedisinsk institutts foreløpige konklusjon om at døden antas å skyldes kveling. Det var mannen selv som tok kontakt med politiet lørdag ettermiddag etter at han hadde tatt livet av sin kone.
Politiet ønsker nå kontakt med vitner som har relevant informasjon og kjennskap til forholdet mellom siktede og avdøde, herunder en mannsperson som skal ha kjent avdøde særlig godt.
Paret kom til Norge fra Sri Lanka i mai 2005. De mistet alle sine fire barn i tsunamien og opplevde politisk forfølgelse etterpå. De to var begge elever på norskkurs, men var ikke i arbeid.
Mannens forsvarer, Ola Lunde, sier til NTB at de vil be om at det blir foretatt en prejudisiell undersøkelse av klienten.
- Han sliter tungt nå og er deprimert.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene