RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

: Etter 18 års kamp mot kommunen kan Olav Arne Øye nå se sine fire nye boliger nederst i Nordstrandveien klare for innflytting. 18 års kamp - et snaut års byggetid, kommenterer han.
: Etter 18 års kamp mot kommunen kan Olav Arne Øye nå se sine fire nye boliger nederst i Nordstrandveien klare for innflytting. 18 års kamp - et snaut års byggetid, kommenterer han.

Ferdig etter 18 års kamp

For 18 siden begynte Olav Arne Øye "kampen" med Oslo kommune for å få ryddet opp nederst i Nordstrandveien ved Skullerud med tanke på blant annet boligbygging. Nå er fire leiligheter klare for salg.

Leirskallen: Man skal være både tålmodig og ha stå-på-vilje om man gir seg i kast med litt vanskelige saker med Oslo kommune, sier Olav Arne Øye. 73-åringen har i mange, mange år drevet sin bygningsentreprenør-virksomhet i området.

Fremdeles er deler av området oppover fra Europavei-broen både regulert til og i bruk som industri/entreprenørvirksomhet. Men Øye har lenge sett for seg en opprydding og mulighet for annen virksomhet her.

Nordstrands Blad har skrevet om planer for både bensinstasjon og restaurant/gatekjøkkendrift, men disse planene ble for lenge siden lagt til side. Hertil har det vært mang en diskusjon rundt og kamp for bevaring av Ljanselva. Byggefrie soner på begge sider har vært kampsaker både her og andre steder langs elva.

Det er altså 18 år siden jeg begynte de første rundene med kommunen, forteller Øye. Kommunen, og her snakker jeg om Plan- og bygningsetaten, har vært en hard nøtt. Men til slutt ble det orden på makeskifteproblematikken, og for temmelig nøyaktig ett år siden (desember 2006) fikk Øye målebrevet som ga tillatelse til bygging. Fire boliger i en to-etasjes rekke sto på tegningen med garasjeplasser i kjeller under det hele.

Bygge- og igangssettelsestillatelsen kom i januar i år, graving ble påbegynt i februar og i mai-måned reiste husene seg. Da var grovarbeidet utomhus også ferdig.

For en snau måned siden kunne Øyes eiendomsmegler forberede salg.

Jeg er glad og stolt over å ha kommet i mål, men det er jo litt betenkelig at det må gå 18 år for å komme i mål med et prosjekt som bare tar et snaut år å gjennomføre.

Øye har ikke bare møtt motstand og vanskeligheter i kommunen.

Det var jo også litt styr i vinter da jeg måtte grave over Ljanselva for å koble til kloakk på andre siden. Men det gikk raskt, og nå kan ingen se at det har vært anleggsarbeider her. Jeg ville jo ikke ødelegge Ljanselva som fiskeelv i og med jeg selv gjennom mange år brukte den.

Nye planer

Arne Olav Øye står i stuevinduet til en av de nye boligene og titter mot naboeiendommen.

Jeg skulle så gjerne få mulighet til å bygge der også, så jeg lever på tanken av å få anledning. Og på andre siden av veien kunne jeg jo gjerne se en betydelig opprydding. Tenk så fint boligområde det kunne bli i stedet for slik det er nå, sukker 73-åringen som har erfart hvor vanskelig det kan være å kjempe for sin sak. Men han vet også at pågangsmot kan gi resultat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere