*Nettavisen* Nyheter.

Fest for flyktninger på Abildsø Gård

FEST OG FLERKULTURELT TIL GÅRDS: Hanne Borgen, flyktningevennansvarlig i bydelen, gleder seg til å samle gården med både nye og gamle flyktningevenner og flyktninger. Foto: Foto: Stian Bremnes Ottersen

Som en del av Bydelsdagene i Østensjø ønsker Abildsø Gård for første gang å lage en fest for flyktninger og flyktningevennene som er med i integrerings-prosjektet i bydelen.

ABILDSØ GÅRD – Dette gjøres for at vi som er frivillige kan blir kjent med flere nye flyktninger i bydelen og at flyktningene kan få et større nettverk. Det er også gøy å bli kjent med andre frivillige i prosjektet , sier ansvarlig for flyktningevennene i bydelen, Hanne Borgen.

Behov for frivillige

Borgen, som gjør dette på frivillig basis for Abildsø Gård, forteller at det i dag er over 20 nye flyktninger som er med i integrerings-prosjektet i bydelen, men at det fremdeles er noen som ikke har fått en flyktningevenn.

– Hele tiden kommer det nye flyktninger til Bydel Østensjø og vi ønsker at alle de nye skal få en flyktningevenn. Det er behov for frivillige i alle aldersgrupper og det er også mulig å gå sammen to venner om en flyktning. Dette kan anbefales for alle, forteller hun.


Lær å kjenne flere kulturer


Du trenger heller ikke å være norsk statsborger for å bli flyktningevenn.

– Dine erfaringer som ny i Norge kan være nyttig for mennesker som kommer hit for første gang. Vi ønsker også at vi gjennom dette skal få lære mer om andre kulturer. Dette er gjensidig, vi lærer av hverandre, opplyser Borgen.

Er det vanskelig og tidkrevende å være flyktningevenn?

– Flyktningevennen og flyktningen står fritt til å velge hvor ofte de ønsker å treffes. En kan for eksempel gå tur, lage mat, dra på museum, kino eller invitere han/henne når du har andre venner på besøk. Det er helt opp til deg selv hvordan du vil følge ansvaret opp, forteller Borgen

Fest og barneleker

– Hvis finværet er med oss, vil festen bli holdt utendørs på Abildsø gård. Her vil det bli grilling og aktiviteter for barn som hesteridning og andre leker. Vi vil også be noen om å ta med mat fra sitt hjemland, og håper derfor på et internasjonalt festbord, forteller Borgen om den planlagte sommerfesten, som også opplyser om at arrangementet tar forbehold om været.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.