RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fest for lesehest


FIKK DIPLOM: Julie Sara Johnsen (8 år) fikk et diplom for å ha lest mange bøker i sommer, og fikk den signert av forfatter Tania Kjeldset.
FIKK DIPLOM: Julie Sara Johnsen (8 år) fikk et diplom for å ha lest mange bøker i sommer, og fikk den signert av forfatter Tania Kjeldset. Foto: FOTO: GUNN BENJAMINSEN
Etter å ha brukt sommeren på å lese 860 bøker er det på tide å feire!

FURUSET: 172 barn mellom 6 og 13 år hadde lest minst fem bøker i løpet av sommeren, og var derfor invitert til sommerbokfest på biblioteket på Furuset tirsdag kveld. De leseglade barna fikk servert boller og brus og fikk en diplom for innsatsen. Noen heldige vant også flotte bokpremier.

Del på Facebook

Vil kanskje bli forfatter

– Det er ganske gøy å lese når du har blitt vant til det, men det kan bli litt kjedelig også, sier Julie Sara Johnsen (8 år) fra Mortensrud.

Hun har lest mange bøker i sommer, og favoritten av dem alle er Svein og rotta. 8-åringen tror hun skal fortsette å lese bøker og skal kanskje bli forfatter når hun blir stor, om det ikke blir tryllekunstner.

– Jeg kan mange trylletriks, sier den yrkesforvirrede 8-åringen.

Lesehestene møtte barnebokforfatter

Ett av høydepunktene på sommerbokfesten var at barna fikk møte Tania Kjeldset, en ekte barnebokforfatter. Hun spurte de leselystne barna hvorfor det er bra å lese, og fikk mange gode svar.

– Det er bra å lese for da kan man få en bra jobb, for eksempel megler, svarte ett av barna.

Senere leste Kjeldset høyt fra en av bøkene sine for et interessert publikum som satt nesten helt musestille og lyttet.

Emil var favoritten

Kjeldset har skrevet ti bøker, og er blant annet forfatteren bak bokserien om Stine.

– Det viktig å huske hvordan det var å være et lite menneske for å kunne skrive gode barnebøker, sier barnebokforfatteren.

Hun mener også innlevelse og å klare å flette humor inn i alvorlige tema er nødvendig for å kunne være barnebokforfatter.

– Selv likte jeg Emil i Lønneberget best da jeg var liten, avslører Kjeldset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere