*Nettavisen* Nyheter.

Fest for ny bru

Etter mange års venting er det nå endelig klart for gjenåpning av Ormsund bru. Den blir en historisk kopi av originalen fra 1922.

Nedre Bekkelaget: Samferdselsetaten inviterer til offisiell åpningsfest tirsdag 7. november klokken 17.00, forteller Christian von Trepka, formann i Bekkelaget vel.

Mjøset taler

Det blir klipping av snor, samferdselsbyråd Peter N. Myhre (Frp) kommer, Nedre Bekkelaget skolekorps står for musikken og det blir taler. Blant annet skal Trygve Mjøset, som sammen med sin avdøde kone Grethe lanserte ideen om den nye brua, si noen velvalgte ord. Skolens elever er dessuten med i en tegnekonkurranse med Ormsund bru som tema, sier velformannen.

Etter den offisielle åpningen inviteres alle til å gå i tog over brua opp til Villa Lilleborg. Her er det duket for "nybru-fest".

Vi her på øyene ønsker en skikkelig markering av at vi nå er i mål etter flere års kamp for å få en bredere og tryggere bru med originalt utseende. Vi håper mange kommer til åpningsfesten, sier von Trepka.

Øyenes signatur

Pappa Knut von Trepka har fulgt prosjektet fra start til mål, og han sier den nye brua blir en flott signatur for øyene. Men, det viktigste er at skolebarna nå får en sikker vei med fortau, at det blir to kjørebaner og oppgradert full styrke på brua. Hittil har det skapt store problemer for alle som skulle bygge på Ormøya og Malmøya. Tunge lass var den gamle brua ikke bygget for, bussen kjørte med dispensasjon, forteller han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.