*Nettavisen* Nyheter.

Fest i Solveien

At det er selskaper og festlige sammenkomster hos folk som bor i Solveien, er ikke så uvanlig. Men en lørdag kveld og natt hvert annet år blir veien fysisk stengt ved nr. 22. For da er det gatefest.

Bekkelagshøgda: Vi vet jo hvem som er naboene våre, men det er så hyggelig å bli bedre kjent med hverandre, sier Anna Starberg. Derfor bestemte vi i 1998 å lage gatefest. Vi sendte ut invitasjon, alle hadde med seg stoler og bord, mat og drikke, og vi fikk tillatelse av politiet til å fysisk stenge veien.

Anna Starberg hadde første gangen sammen med seg Torhild Leirvik, Heidi Saxhaug og Ingrid Torkildsen ansvar for arrangementet.

I år var det Hanne Messel, Vibeke Cook Gyve og Elin Hanssen som hadde regien.

Vi spiser og koser oss. Smaker litt på hverandres mat og utveksler drikke. Og så prater vi og blir kjent. Mange av de eldre forteller om hvordan det har vært i området i gamle dager, og det setter jo spesielt barna pris på, sier Starberg.

Det er så viktig i vår ellers så stressede samfunn, å komme sammen og ha tid til å slå av en prat ut over det vi gjør når vi tilfedlig treffer hverandre.

Nå er det to år til neste gang det er denne Solveien-festen. Dato er ikke satt, men når du kommer kjørende og møter et hygeglig skilt som forteller at veien er stengt - ja, da er det gatefest.

Også andre steder i Solveien har det vært tilsvarende arrangementer.

Det er så fint her idag - uten en bil. Tenk om vi kunne ha det sånn hele tiden, sier Anna Starberg.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.