RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Festdag for eldre


To gode naboer: Kjellborg Tellefsen (t.h.) tok med seg naboen Siri Matzow for å feire eldredagen.
To gode naboer: Kjellborg Tellefsen (t.h.) tok med seg naboen Siri Matzow for å feire eldredagen.
Tale fra eldrerådet, historiefortelling om Stubljan, jordbærkake og kaffe ble akkompagnert av toner fra Prinsdal seniorkor under feiringen av FNs eldredag.

Prinsdal: Det er med glede jeg kan ønske Prinsdals stolthet velkommen, sa Aud Solberg, leder av Prinsdal eldresenter, da hun skulle introdusere Prinsdal seniorkor. Mange nikket gjenkjennende og sang med da de blant annet fremførte Cornelius Vresvik sin "I natt jäg drømde". Det ble riktignok ikke mye tid til kakespising for publikumsyndlingene ettersom de måtte haste videre til ettermiddagens konsert i rådhuset.

Høydepunkt

Jeg har hørt dem synge mange ganger før. De er kjempeflinke, sier Kjellborg Tellefsen (85). Hun har tatt med seg naboen Siri Matzow (87). Begge storkoste seg med både jordbærkake og korsang.

Jeg hører litt dårlig så det er bra det kommer innslag det er litt lyd på. For meg er det å høre på koret høydepunktet, sier Matzow. Tellefsen nikker anerkjennende.

Du kan se på mengden som kommer at dette er et tiltak folk setter pris på. Vi er over hundre eldre her i dag. For mange er det ofte vanskelig å komme seg ut å treffe andre, men når det er et sånt arrangement stiller de aller fleste, sier Tellefsen.

Nestlederen i eldrerådet, Thorbjørn Hansen, sto for åpningstalen og snakket om politikernes valgkampløfter om å samarbeide for å gjøre det bedre for de eldre.

Antallet eldre i befolkningen øker sterkt, og det er viktig at man er forberedt på det, sa han.

En som ikke tror på valgkampløfter er Victor Jessen (78)

Jeg må si jeg ikke er særlig imponert. Man snakker om at dette er en velferdsstat, men politikerne er svært dårlig på velferd. Når de lover noe har de glemt det nesten med det samme, sier han. Jessen synes det er viktig med en slik markering som eldredagen.

En ting er å markere den, en annen er å få gjort noe med eldrepolitikken. Politikerne kan ikke legge ned eldresentre og sykehjem. Det trengs stadig flere plasser, fortsetter Jessen.

Ut på tur

Einar Bjerke fra eldrerådet kom etter sin historiske beretning om Stubljan med en klar oppfordring til de tilstedeværende.

Kom dere ut og gå ved Stubljan! Vi eldre trenger mosjon, sa Bjerke. Dette var en oppfordring som ble tatt godt imot hos lederen for stavganggruppa. Han lovet Bjerke at han skulle legge neste tur dit.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere