RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Festdag i kirken


Hans Erik Raustøl ledet prosesjonen inn i kirken og markerte dermed at han er tilbake på Holmlia.
Hans Erik Raustøl ledet prosesjonen inn i kirken og markerte dermed at han er tilbake på Holmlia.
Søndag ble festdag i Holmlia kirke, for to personer ble ønsket hjertelig velkommen.

HOLMLIA: Hans Erik Raustøl ble ønsket velkommen tilbake som sogneprest etter et års permisjon, og han fikk også gleden av å lede prosesjonen inn i kirken. Under kirkekaffen etterpå var det mange som ga klart uttrykk for at det er godt han er tilbake.

Innsettelse

Men Raustøl er selvfølgelig ikke alene i Holmlia. Søndag fikk han en populær og solid støttespiller i Silje Sørbø som ble innsatt som prest.

Menigheten kjenner henne gjennom syv måneders praksistid på Holmlia.

Vi ønsket å få Silje som vår faste prest og satte henne på prioritert plass blant søkerne, forteller Bjørn Sølvsberg, leder av menighetsrådet.

Innsettelse av nye prester er alltid en begivenhet, og slik ble det også i Holmlia søndag formiddag. Først leste Sølvsberg biskopens innsettelsesbrev før hun ble ønsket lykke til i tjenesten av fungerende prost Erling Pettersen.

Du er en spesiell prest med en spesiell bakgrunn, sa han.

Silje Sørbø har nemlig ikke bare sin erfaring fra Holmlia. Hun har vært i Kamerun og levd med befolkningen i en liten landsby.

Dette har gitt deg god bakgrunn for å virke i det flerkulturelle miljøet vi har her på Holmlia, sa Pettersen.

Og i tillegg kunne han tilføye at den nye presten har en fantastisk fortellerevne. Hun skal nok trollbinde dere mang en gang, sa han til de mange på kirkeradene.

Deretter ble hun velsignet og bedt for av Pettersen, Sølvsberg og Kadim Mazi som representerte den pakistanske del av menigheten.

I tjeneste

Og så var det bare å trå til i prestetjeneste for den unge Silje Sørbø med tale, dåp og nattverd. En hyggelig avslutning ble kirkekaffen i menighetssalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere