*Nettavisen* Nyheter.

Festfrisyrene

Du har mange muligheter til å rocke opp sveisen når det er fest.

Skal du ut på byen? Vi gir deg de hårfine ideene.

Klikk på bildet for å forstørre.

En enkel lugg kan rocke opp en helt enkel frisyre!

KVINNEGUIDEN.NO: Hvis du skal ut på byen i helgen, er det morsomt å gjøre noe fullstendig annerledes med håret. Og det kan vår hårekspert og frisør Sølvi Bjørnevoll hjelpe deg med.

Rocka med volum

Om du har en tendens til å gå med håret rett ned i hverdagen, har du mange muligheter til å rocke opp sveisen når det er fest.

Sølvi mener for eksempel at volum ikke lenger nødvendigvis skal være på kronen.

Les mer om mote på kvinneguiden.no

- Ifølge Tigi skal volum nå sitte i fronten! Bust til luggen og trekk den bakover. Mohawk-inspirerte frisyrer som har mindre volum på sidene og mest oppå, er veldig i tiden. Bruk store varmruller eller krølltang om du vil ha litt mer glam over det. Små krøller med tang er også kult om du fingertuperer etterpå - gjør det stort, tipser frisøren.

Hvis du har mellomlangt hår, gjerne til skuldrene som en slags bob, mener Sølvi at det er utrolig kult om du retter lokkene godt slik at designlinjen kommer frem.

- Deretter kan du rufse det bak med en tørrvoks eller sette det opp på ene siden for å prøve noe nytt. Tupere det i bunn med en saltvannsspray for å gi håret volum, sier hun.

Skinn med kort hår

Om du har helt kort hår, for eksempel med litt lengre lugg, har du også mange muligheter til en kul festfrisyre.

- Du kan rufse det litt mer til enn ellers. Bruk glansfremmende produkter og godt med voks slik at du kan trekke eller rufse luggen utover kvelden, sier Sølvi.

Kvinneguiden har en rekke videoklipp. Se alt her!

For jenter som er helt kortklipte er det også glans som gjelder:

- Hva med en glansvask og kur hos frisøren før den store kvelden? Da får du en ny, kul farge kjapt og greit og med masse glans! Hvis du ikke ønsker en voldsom forandring, kan du for eksempel prøve en kaldere eller varmere nyanse av fargen du har i dag. Bruk gjerne glanskrem eller spray over før du går u. Da vil du bokstavelig talt skinne, sier håreksperten.

Les mer om denne saken på kvinneguiden.no

Annonsebilag