RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Festglad og åpen 5-åring


Anette (5 1/2 år), Karina i permisjon med baby Mariell på fanget, Neah Pernille (5 1/2 år) og Kristian (3 1/2 år) tar seg en liten hvil.
Anette (5 1/2 år), Karina i permisjon med baby Mariell på fanget, Neah Pernille (5 1/2 år) og Kristian (3 1/2 år) tar seg en liten hvil.
På selveste halloween var det stelt i stand til storslagen feiring av Skredder'n barnehage som fylte fem år.

NORDSTRAND: Det var en gang et rødt og koselig hus, som åpnet øynene sine for første gang en sommerdag i 2003. Huset ble kalt for Skredder'n, og der skulle det få bo både barn og voksne, i alle fall på dagtid.

62 barn i alderen 1-6 år skulle få boltre seg blant puterom, bokhyller og massevis av fargeblyanter. For at barna kunne ha det trygt og godt der, ble det plassert 16 voksne som måtte passe på dem.

Gamle venner

Etter hvert som tiden gikk, fikk de etablert en del hyggelige rutiner og tradisjoner. For eksempel tok de seg en teatertur før jul, og bondegårdstur på våren. De var noen riktige sprekinger og elsket å være i fysisk aktivitet. Både ski og sykler ble tatt i bruk når det var vær til det.

Og det var akkurat på den tiden da syklene deres fremdeles kunne være ute, at barnehagstyrer Lise Maria Rønning fikk en smart idé. Det hadde nå gått fem år siden Skredder'n så dagens første lys. Lise Maria tenkte så det knakte.

- Hva om vi tar en skikkelig bursdagsfeiring, spurte hun de andre i barnehagen.

Både barn og voksne var begeistret over idéen hennes.
- Vi kan invitere alle barna som har gått her tidligere, og foreldrene deres, sa Lise Maria.

- Jaaaa! jublet barna. De gledet seg allerede til å se igjen sine gamle venner.

Så la de en plan på Skredder'n.

Forberedelser

I løpet av de neste ukene kunne man høre glade toner fra barnehagen, både nynning og sang. Så var det at en av de voksne kom med en lur idé.

- La oss lage en stor krone til Skredder'n, sa den glupe.

- Ja! jublet resten. Ikke lenge etter satt de der alle sammen, med glava og sølvfolie i hendene.

Den store dagen nærmet seg med stormskritt. Det var tid for å lage en megasvær bløtkake. De voksne bakte og laget krem. Seigmenn og store lys ble kjøpt inn.

Til slutt var bløtkaken klar. Den var så stor at ingen av dem hadde sett noe lignende. Like før festen plasserte de den på et stord bord. Så dekket de på tallerkener, bestikk, kopper og servietter til alle som skulle komme til selskapet. Alle på Skredder'n ventet i spenning. De kikket spent ut av vinduene.

Endelig besøk

Plutselig fikk en av barna øye på noen eldre barn som kom løpende mot dem.

- Se, nå kommer de, ropte de på Skredder'n. Så kom gjestene en etter en. Barn og foreldre. De var mange. Aldri før hadde så mange vært på besøk i barnehagen på en gang.

Festen begynte. De pratet, spiste og koste seg. Alle var de enige om at det var hyggelig å se igjen kjente fjes. Og har de ikke gått tom for kaker og boller ennå, så sitter de vel der og koser seg fremdeles. Snipp snapp snute så var eventyret ute.

Men for de mange små som har satt, og kommer til å sette sine bein på Skredder'n, vil eventyret bare fortsette i all sin dag.

- Jeg vil anbefale alle å åpne barnehagen på denne måten, sa Lise Maria. - Det er fint å ha dette som en møteplass, folk sørger selv for hyggen, forteller hun.

Hun var veldig fornøyd med oppmøtet, og ventet spent på at alle sammen skulle gå ut for å synge Barnehagesangen.

- Vi hadde jo ingen barnehagesang, så da fant vi ut at det var på tide, fortalte Lise Maria.

Stolt mamma

Også Gyri Dahl var spent på underholdningen. Hun er moren til Pauline (3 ½ år) og Olea (1 ½ år). Hun syntes det var kjempebra at de fikk til en feiring som dette.

- Dette er moro. Vi har snakket masse om det hjemme. Alle på Skredder'n har lagt masse energi i det, og det er til stor glede for barna, sa hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere