RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Festival byr på skjebnenatt


Terje Tønnesen er bosatt på Nordstrand og er en av Norges fremste fiolinister. Han skal spille fra Bachs solosonater for fiolin sammen med Catharina Chen fra Østensjø.
Terje Tønnesen er bosatt på Nordstrand og er en av Norges fremste fiolinister. Han skal spille fra Bachs solosonater for fiolin sammen med Catharina Chen fra Østensjø. Foto: Foto: Det Norske Kammerorkester
Det er tid for Vinternattfestivalen i Oslo. Det Norske Kammerorkester slår an tonen sammen med Det Norske Solistkor i åpningskonserten på torsdag.

OSLO: Det er tiende året Vinternattfestivalen arrangeres. Det er Det Norske Kammerorkester som står bak festivalen og de byr på et variert program for både store og små.

Praktverk

I nyrestaurerte Oslo Domkirke fremføres åpningskonserten torsdag 3. februar.

– Händels storslåtte kirkemusikalske verk Dixit Dominus regnes blant kjennere som komponistens store praktverk, med sitt dramatiske uttrykk bygget på gammeltestamentlige tekster, skriver kammerorkesteret i en pressemelding.

Til fremføringen har orkesteret med seg sin faste samarbeidspartner, Det Norske Solistkor.

For store og små

Minken Fosheim byr på barneforestillingen Spøkelset på Canterville. På Blå blir det klubbkonsert fredag 4. februar. Der møtes DJ Sunkissed, DJ Olanskii og musikere fra Det Norske Kammerorkester i en spennende miks av klubb og klassisk.

Dans

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt deltar søndag 6. februar med en nyprodusert forestilling. Schönbergs senromantiske verk, Verklärte Nacht, er hovedverket og utgangspunktet for danseensemblet.

Rundt dette spiller Terje Tønnesen og orkestrets nye stipendiat, Catharina Chen fra Østensjø, fra Bachs solosonater for fiolin.

Tønnesen er en av Norges fremste fiolinister og er bosatt på Nordstrand.

Skjebnekveld i operaen

– Vinternattfestivalen avsluttes med to av Norges fremste sangere. Sopranen Mari Eriksmoen har gjort kometkarriere i Wien, mens Johannes Weisser allerede er etablert som sanger både i Norge og internasjonalt. Konserten kalles Skjebnekveld av flere årsaker. Sangene er blant Mozarts mer dramatiske arier, og Beethovens 5. symfoni skal fremføres uten dirigent, med orkestrets mest rutinerte og beste musikere på podiet, opplyser arrangøren.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere