*Nettavisen* Nyheter.

Festival-generalen

Rune Madsen drømmer om å gjøre GranittRock til Norges største festival og skape ringvirkninger i hele Groruddalen.

Ammerud: 2006 var et utrolig slitsomt, men også morsomt, år for Rune Madsen, styreleder og initiativtaker for GranittRock. Festivalen fikk en lovende start i 2005, og i fjor var det storinnrykk i Grorud pukkverk da Dumdum Boys spilte for nærmere 20.000 mennesker på festivalens første dag. Men på veien fram dit måtte Rune Madsen takle både bytte av arena og tøft arbeid med finansiering.
Det er slitsomt å ha fulltids jobb ved siden av GranittRock, som jo er en full jobb i seg selv. Jeg måtte derfor jobbe redusert i min vanlige jobb for å få tid til alt som skulle gjøres med festivalen, forteller han.

Stor fest

Alt arbeidet ga heldigvis resultater. Ifølge Rune Madsen ble festivalen det han håpet på på forhånd.
Vi klarte opp mot 30.000 tilskuere og fikk til en fest Groruddalen aldri har sett før. Vi fikk virkelig satt Groruddalen på kartet, sier han. Madsen forteller om gjester med fly fra Tromsø og buss fra Trondheim, Ålesund, Bergen og Østfold.
Groruddalen ble et senter for mange i nasjonal sammenheng den helga, sier Madsen tilfreds.

Deler æren

Lederen for GranittRock er glad for nominasjonen til Årets navn i Groruddalen, men føler han har flere å dele æren med.
Både jeg og styret har jobbet hardt, og vi har hatt utrolig drahjelp av Jan Bøhler og Jack Grimsrud. De satte oss i kontakt med de som hjalp oss videre, og uten disse ville vi aldri vært der vi er nå, sier Madsen.
Han passer også på å rose Obos for støtten underveis og Oslo vei for deres arbeid med å klargjøre arenaen. Samtidig er han tydelig glad for å bli satt pris på selv også.
Jeg synes det er kjempekult hvis jeg blir stemt fram som vinner av Årets navn til slutt. Jeg blir rørt av sånt, akkurat som jeg ble rørt da Jan Bøhler tok kontakt i fjor. Det viser i alle fall at vi har gjort noe riktig for Groruddalen og vist hva dalen kan stå for, sier Madsen.

Samarbeid

GranittRock-generalens ønske for 2007 er å få med alle lag og foreninger i Groruddalen på å lage GranittRock enda større.
Det blir mye arbeid med å hente penger til å arrangere GranittRock i 2007. Derfor ber jeg store, tunge bedrifter i Groruddalen om å tenke seg godt om. De kan godt hjelpe til litt, sier Rune Madsen. Med støtte har han nemlig planer om å utvikle festivalen videre.
Jeg tror vi kan få veldig kulturspredning. Vi har mange spennende ideer som vi jobber med, og disse kan få ringvirkninger i hele Groruddalen, sier Madsen.

Norges største

På sikt drømmer han om at GranittRock vokser seg så stor at han kan jobbe med festivalen på helårsbasis. Med én til tre faste stillinger vil festivalen løftes flere hakk videre.
Jeg tror vi kan være Norges største festival hvis vi jobber med GranittRock i fem år til. Vi er jo allerede den med størst kapasitet. Quart tar 15.000 tilskuere, og vi hadde 20.000 på Dumdum Boys, sier Madsen.
Han ser for seg en lys fremtid for både Groruddalen og GranittRock.
Jeg tror Groruddalsmidlene som kommer nå vil gi et løft, både på kultur, vei og boligbygging. Statusen til Groruddalen vil heves, og jeg tror også GranittRock er med på dette. I løpet av tre år tror jeg folk vil krysse av festivalen i kalenderen og bruke tiden sin i Groruddalen den helga, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.