*Nettavisen* Nyheter.

Festivalliv på Kastellet skole

Chris Lee avsluttet festivalen, og skapte stor stemning i kultursalen.

Yrende liv i skolegården og heftige rytmer fra kultursalen. Onsdag var det musikkfestival på Kastellet skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

Festivaltøy: Ingen festival uten egen T-skjorte, som er designet av elever ved skolen. Ylva Helene Hallingby, Mira Kvadsheim og Johanne Grønneberg fra 5. klasse sørger for salget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Quizmaster: Festivalsjef Terje Melheim (høyre) går gjennom besvarelser på musikk-quizen sammen med Pål Mollestad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Giftig duo: Thea Sofie Loch Næss og Martine Wang karaokesang Britney Spears' «Toxic» T

Klikk på bildet for å forstørre.

Gitarhelt: Markus Meltvedt i 9. klasse vant guitar hero-konkurransen i eldste gruppe.

KASTELLET: I kultursalen veives det med armer i været. En liten, men dedikert publikumsskare presser seg fram mot scenkanten. De synger med av full hals når Graphic Napkins rocker opp en gammel Knutsen og Ludvigsen-slager, «Grevling i taket».

I tre timer befolkes scenen med hovedsaklig lokale band, flere av dem med skolens egne elever.

Giftig karaoke

Skolegården er fyllt med brede glis og en rekke aktiviteter, med eller uten musikalsk tilsnitt: Karaoke, basketkonkurranse, stein-saks-papir, musikkquiz og guitar hero.

En stand med karaokeanlegg er det store trekkplasteret.. 6.-klassingene Martine Wang og Thea Sofie Loch Næss finner Britney Spears' «Toxic» på menyen, og klamrer seg til mikrofonen i mylderet av elever.

Kjempegøy når du først står der, mener Thea Sofie. Ellers har jentene vært «litt rundt omkring» og sett på konserter.

Det er utrolig bra å være på festival, og noe helt annerledes enn vanlige skoledager, sier Martine.

Steinmester

Den oppfatningen deles av Truls Holstrøm (13), som akkurat har stukket av med seier og trofé i stein-saks-papir-turneringen, etter å ha steinet Marte Løvberg (9) i finalen.

Det gjelder å se på den andre hele tiden. Mange tror det bare er flaks, men det er det ikke, sier Truls.

Klassekompis og sekundant Håkon Brandsnes skyter inn at det viktigste er å ha en god trener, og påtar seg store deler av æren for suksessen.

Han fikk beskjed av meg om å stå på. Det gjorde han.

Chris våknet opp

Festivalen avsluttes med at alle samles i kultursalen, der rapper og multisjangerartist Chris Lee skal sist opp på scenen. Med singelen «Wake» har han tatt radio-Norge med storm. Nå skaper han høytrykk blant elevene.

Dere skulle vel ønske at dere heller satt på klasserommene nå? spør han, og får høylydte protester.

Jeg misunner dere. Vi hadde aldri konserter midt på dagen når jeg gikk på skolen, fortsetter han, og mottar tilsvarende bifallsytringer.

En felles opplevelse

Lærer og festivalsjef Terje Melheim er fornøyd. Med alt.

Vi ville lage en felles opplevelse for elevene og lærerne. Det har vært en utfordring å finne noe som passer for alle fra første- til tiendeklasse, men det ser ut til at vi har klart å treffe bra. Alle gjør det de vil når de vil, akkurat som på en vanlig festival, sier, sier Melheim.

Det er første gang vi gjør dette, men jeg håper det er noe som enkelt kan føres videre, sier han. Selv forlater han sin post ved skolen til sommeren, så det må i tilfelle jaktes på ny festivalsjef.

Elevbedrift

Bak festivalsjef Terje Melheim har det stått mange gode hjelpere. Alle elevene som har musikkgruppe på onsdager har vært med i planlegging og gjennomføring. Det hele har vært organsiert som en bedrift.

Til høsten skal hele arrangementet presenteres på messa Ungt Entreprenørskap.

Når vi kan presentere årets arrangement, blir det også letter og søke om midler og sponsorer til neste år. Kanskje vi da kan få inn enda flere kjente navn? undrer Pål Mollestad, avdelingsleder på mellomtrinnet og en av festivalsjefens gode hjelpere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.