Gå til sidens hovedinnhold

FFK i Fella(h)

Mohammed Fellah var igjen stjernen da Vålerenga møtte Fredrikstad borte mandag kveld.

FREDRIKSTAD/OSLO: Fredrikstad var nødt til å vinne for å klatre opp på sikker plass, og mange Fredrikstad-supportere hadde et håp om poeng mot et Vålerenga-lag som ikke har slått FFK siden de rykket opp i 2004.

Vålerenga rundspilte FFK i første omgang, i tillegg til at hjemmelaget ikke klare å score på sjansene sine i andre omgang, gjør at FFK forblir på kvalik-plassen med to poeng til direkte nedrykk.

Svar på tiltale

Mohammed Fellah har vært banens beste i de fire siste kampene før gårsdagens kamp, men foreløpig har ikke Drillo vist noen interesse av å ta med den svært tekniske unggutten på landslaget.

I går viste igjen Fellah hvor god han kan være, og startet med å servere Morten Berre VIFs første scoring etter en fantastisk pasning.

Tilreisende bortesupportere sang “Berre på landslaget”, og med Vålerengas totaldominans i første omgang, øynet flere supportere seier og kanskje et håp om 4.plassen i årets serie som fører til Europa-spill i 2013 – Vålerengas jubileumssesong.

Drøye 20 minutter senere skaffet Fellah straffespark for Vålerenga, og Torgeir Børven satte ballen i mål uten problemer i motsatt hjørne for den finske FFK-målvakten Jan Masalin.

Rett før pause hadde Vålerenga igjen en stor sjanse, men Kamer Qaka satte ballen i nettveggen, og det stod fortsatt 2-0 til bortelaget til pause.

Kollaps

På de første 13 minuttene av andre omgang hadde Fredrikstad hele fire sjanser, og på det fjerde forsøket raget tidligere Vålerenga-spiller Jørgen Horn høyest i feltet etter en corner av Zlatko Tripic og reduserte til 1-2.

FFK satte inn et massivt press gjennom omgangen i håp om å ta poeng, og styrte stort sett resten av kampen.

Fredrikstad hadde flere muligheter til å ta poeng på hjemmebane, og være ett skritt nærmere Tippeligaspill neste år også, men Vålerenga var svært heldige og slapp unna med skrekken, og alle poengene ble med hjem til Oslo og håpet om fjerde plass og Europa-spill neste sesong lever.

Banens beste for femte gang på rad

Mohammed Fellah vant TV2s kåring som banens beste spiller for femte gang på rad, kanskje et lite hint fra alle de som stemte på han til Drillo om at han burde få sjansen på landslaget.

Fellah har kontrakt med Vålerenga ut denne sesongen, og Klanen sang om flere år i Vålerenga til den tekniske storspilleren etter kampen, som fikk gå i garderoben med et smil om munnen.

Burde få sjansen

Flere reagerer og mener at Fellah burde få sjansen på landslaget.
Han er en spiller som er i svært god form om dagen, har et godt overblikk og er svært god teknisk og har mye å bidra med på landslaget, og kunne vært et friskt pust inn i a-lags troppen som nå må gi alt for å nå VM i 2014.

Fellah er en spiller som fint kunne blitt brukt om Norge hadde ligget under med et mål, og kunne lagt mye press på et forsvar som hadde trukket seg tilbake.

LES OGSÅ: – Jeg har mange år igjen på å bli god

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her