*Nettavisen* Nyheter.

«Fiffen» i Oslo vest truer vanlige bilister

STILLE I HØSTFERIEN: Sperringen som er satt opp er ulovlig ifølge Bymiljøetaten. Sperringen fører til at bilister må parkere lenger ut i gaten. Foto: Foto: Vidar Bakken

Truslene hagler i Jegerveien på Ris. Naboer vil ikke ha parkering i villaveien, og jakter bilister som parkerer fullt lovlig på offentlig vei.

Klikk på bildet for å forstørre.

ET KNIPPE: Her er noen av truselene som bilistene får på frontruten i Jegerveien. Foto: Foto: Vidar Bakken

RIS: «Dette er ingen parkeringsplass. Borttauing vil bli bestilt» er en av flere trusler som bilister jevnlig får på frontruten nederst i Jegerveien. Naboer har også gått så langt at de har sperret av en «lomme» langs veien, slik at biler blir presset til å parkere og ta en større del av veibanen enn nødvendig.Naboer har også oppsport bileiere gjennom skiltene og ringt dem hjemme og skjelt dem ut på grunn av parkeringen.

– Veldig ubehagelig

– Jeg opplever dette som veldig ubehagelig. Et par ganger har noen til og med ropt fra vinduet og sagt at jeg ikke er ønsket der, sier en av bileierne, som leverer barn i barnehagen like i nærheten. Vedkommende ønsker å være anonym.

Ifølge Bymiljøetaten har bilistene full rett til å parkere i veien, og det er ikke tillatt å sette opp sperringer slik det er gjort på en del av veien.

– Privatpersoner kan ikke sette opp sperringer på område regulert til veiformål. Til veibegrepet hører hele veiens konstruksjon, både kjørebane, veiskulder og veikant, informerer etaten som også har sett bilder av veien med sperring.

LES OGSÅ: Her fiskes det ulovlig i drikkevannet ditt

– Hvor langt vil de gå?

En bilist opplevde en dag at noen hadde satt plank mot hjulene på bilen.

– Heldigvis oppdaget jeg det før jeg satt meg inn i bilen for å kjøre. Det ville garantert skrapet opp bilen. En kvinne kom bort og fortalte åpent at det var hun som hadde gjort det. Nå lurer vi på hvor langt disse har tenkt å gå, sier bilisten.

Vedkommende understreker at dette ikke gjelder alle i veien, for de har snakket med beboere som ikke deltar i aksjonen. Uansett er bilisten forundret over at naboene sperrer den del av veien som faktisk gjør at bilene tar minst mulig del av veibanen.

– Hvis naboene mener at vi er til hinder for trafikken, så er det jo rart at de da sperrer av et område som faktisk øker fremkommeligheten.

– Til sjenanse

DittOslo fikk en av naboene i tale som mener at de er sin fulle rett til å protestere mot parkeringen selv om bilistene har lov til å stå der.

– Det er til sjenanse for oss, og vi har søkt om at det blir satt opp parkering forbudt-skilt i dette området. Det blir trangt og det er vanskelig for andre biler og for fotgjengere å passere. Dessuten gjør parkeringen det vanskelig å kjøre ut og inn av eiendommene, sier naboen.

– Men det er fremdeles lov til å parkere der. Trusler om borttauing, sperring av veien og roping til bilister at de er uønsket er vel å betegne som trakassering?

– Det er vi som blir trakassert med denne parkeringen og det er lov til å gi uttrykk for det når vi blir sjenert av dette. Dessuten er det andre lenger opp i Jegerveien som har satt opp steiner som sperring for å hindre parkering, svarer naboen.

– Gidder ikke å gå

– Det er heller ikke lov å lage sperringer selv om andre har gjort noe ulovlig. Det er mange villaveier i Oslo som sliter med trange veier, og det er vanskelig å oppnå parkeringsforbud overalt. Burde dere ikke vente til søknaden ble behandlet og det eventuelt ble parkering forbudt?

– Vi blir uansett sjenert av bilister som parkerer her på dagtid. De bor lenger opp og parkere her fordi de ikke gidder å gå til Ris stasjon. De kunne parkert nede på parkeringsplassen ved stasjonen, sier naboen.

Sperringen som er satt opp ligger inntil eiendommen til ett av våre kvinnelige langrennsess. Til orientering deltar hun ikke i denne aksjonen.

LES OGSÅ: – Hjalp til med å unndra skatt for 13,2 milliarder kroner

LES OGSÅ: 60 millioner mer til trikk og bane

LES OGSÅ: Mann bitt i skrittet

LES OGSÅ: Tragisk slutt på alpakka-mysteriet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.