Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk 25 seksere og en femmer

Med et karaktersnitt på 5.96 står fremtidens dører på vidt gap for den flittige supereleven. Foto: Helene Falstad
Med et karaktersnitt på 5.96 står fremtidens dører på vidt gap for den flittige supereleven. Foto: Helene Falstad
Med 25 seksere på vitnemålet avslutter Iselin Teresa tre år på Nordstrand videregående skole som beste elev.

Iselin Teresa Dahl imponerte med 25 av 26 mulige seksere på vitnemålet. Rektor Anne K. Bech Skogan er stolt og skryter nordstrandsjenta opp i skyene. FOTO: HELENE FALSTAD

Islelin Teresa Dahl fikk seg en sold blåveis under premieren på Nordstrandrevyen 2008. Foto: Øystein Dahl Johansen

NORDSTRAND: Det er en stolt rektor som gratulerer Iselin Teresa Dahl (19) med det flotte resultatet.

– Hun er helt fabelaktig, smiler rektor Anne K. Bech Skogan.

Skolen med i overkant av 400 elever holder et godt nivå, men ingen i årets avgangskull har et resultat som tilsvarer denne jentas vitnemål.

Ligger i familien

– Det er utrolig vanskelig å få karakteren seks i blant annet fag som norsk og kjemi. Det virker som om Iselin Teresa tar skolefagene helt naturlig. Det må ligge i familien, sier en munter Skogan.

Hun forteller at storesøsteren Malin Dahl fikk lignende karakterer da hun gikk ut av Nordstrand videregående skole i år 2008.

– Jeg tror konkurranseinstinktet vårt også spiller en stor rolle, legger eleven til med et stort smil.

Stå på-vilje

Det var mange nervøse og spente sjeler som endelig kunne senke skuldrene da eksamenssensuren falt tirsdag 22. juni. Sommerferien har begynt for fullt, men mønstereleven Iselin Teresa gleder seg allerede til nye utfordringer som student allerede til høsten.

Rektor Skogan skryter av jenjentas store pågangsmot..

– Hun er en stor ressurs i klassen. Det er utrolig hvordan hun har holdt seg så høyt oppe på karakterstigen hele veien, sier Skogan.

Vinner leksetid

Til tross for det gode resultatet har ikke sekser-eleven bare sittet med leksearbeid igjennom de tre årene med studiespesialiserende realfag. Med blant annet jobb, fotball, kjæreste og revy på timeplanen har hun hatt nok å bruke tiden på.

– Mange tror at jeg bruker all tid på skolearbeid, eller at det er foreldrene mine som er veldig strenge men dette stemmer ikke. Det er faktisk heller mamma og pappa som må be meg slappe mer av, forklarer Iselin Teresa.

Med tanke på alle interessene denne jenta har ved siden av skolebenken, har Iselin Teresa en stor fordel. Hun bor nemlig bare noen hundre meter fra skolen.

– Jeg må inrømme at jeg har vunnet endel leksetid på å bo rett ved skolen. Det er elever som har over en time reisevei, forteller hun.

Som skuespiller i Nordstrandrevyen "Hva mener du?" ble ikke hverdagen mindre hektisk, men dette har ikke påvirket karakterene til Nordstrandsjenta.


– Hele vinterhalvåret i 2008 gikk med til arbeid med revyen, men jeg har heldigvis klart å kombinere skuespilleroppgavene med skolearbeidet, sier hun.

Et hav av muligheter

Med et karaktersnitt på 5.96 har denne eleven mange muligheter innen valg av studieretning. Hun kan nærmest velge hva hun måtte ønske, noe som gjør valget mye vanskeligere.

– Det er så mange muligheter og valg som skal tas fremover. Når det kommer til valg av yrke har jeg tenkt på både barnelege, idrettslege og forskning, men klarer ikke helt å bestemme meg, forklarer hun.

Så langt er planen hennes å komme inn på medisinstudiet til høsten. Men selv om hun gleder seg til nye faglige utfordringer, har hun en frykt hun må se i øynene.

– Jeg har aldri vært spesielt begeistret for blod, så det er vel den største utfordringen, sier hun skeptisk.

Hun forteller videre at hun har visst helt siden ungdomskolen hvilken yrkesretning hun skal satse på og at dette har hjulpet henne som motivasjon.

– Det er mange elever som er usikre på hvilken vei de skal gå etter videregående, dermed føler jeg meg heldig som har peilet ut min allerede.

Kunsten å lykkes

– Har du noen tips til andre elever som strever etter sekserne?

– Det er viktig å vite at det går an å gjøre flere ting på en gang. Man må ikke sitte inne med nesa i pensum hver dag. Kunsten er å utnytte tiden effektivt og sette seg realistiske mål, sier hun bestemt.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!