RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk besøk fra Russland

Siden 1999 har Trasop skole hatt vennskapsklasser ved barnehjemmet Skola i Kalingrad. Forrige uke var de på besøk, og russerne lot seg imponere av Hellerudtoppen.

- De er overbegeistret over norske fjell, selv den minste bergknaus er en stor opplevelse, for der de kommer fra er det helt paddeflatt, forteller Hanne Eldby en av foreldrene.
De 14 elevene fra Ruslsland ankom Norge og Oslo med fire ledere fra barnehjemmet. Innsamlede midler og økonomisk støtte fra forskjellige hold har gjort besøket mulig.

Lavo-besøk

Og de besøkende hadde det travelt med å oppleve mest mulig da de var på besøk. Fredag bar det inn til Trasop skole sin lavo ved Rundtjern i Østmarka.
Siden 1999 har elevene utvekslet brev og tegninger. Elevene ved Trasop skole har også samlet inn penger, klær og utstyr som har blitt sendt til barnehjemmet.
Klasse 7a ved Trasop har hatt klasse 7a ved Skola Internat som vennskapsklasse siden de gikk i andre klasse. Besøket var elevenes store ønske før de oppløses og forsvinner til ulike ungdomsskoler til høsten.
Elevene har kommunisert via tolk. Og de viktigste glosene var innøvd på forhånd - nemlig banneordene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere