RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk drømmebryllup i all hemmelighet


BRUD I BLINDE: Katherine Magdalena Navarro Fica fra Ekeberg takket ja til å være med i TV-programmet «Brud i blinde» og overlot hele ansvaret for sitt eget bryllup til ektemannen. Her to dager før den store dagen. 
Foto: Discovery Communications Ltd.
BRUD I BLINDE: Katherine Magdalena Navarro Fica fra Ekeberg takket ja til å være med i TV-programmet «Brud i blinde» og overlot hele ansvaret for sitt eget bryllup til ektemannen. Her to dager før den store dagen. Foto: Discovery Communications Ltd. Foto: Foto: Discovery Communications Ltd.
Med 100.000 kroner i lomma fikk Bjørn Syver Sjøblom Øen drøye to uker på arrangere drømmebryllupet til kona Katherine.

EKEBERG: – Det var en fantastisk opplevelse, men jeg ville ikke gjort det igjen, sier Bjørn Syver som heldigvis kan røpe at han nå er godt gift.

Katherine Magdalena Navarro Fica og Bjørn Syver Sjøblom Øen har tre barn og bor på Ekeberg. I høst takket de ja til å være med på TLCs realityprogram «Brud i blinde». Paret fikk 100.000 kroner til å bruke på sitt eget bryllup, men her kommer haken: Den vordende brudgom måtte stå for hele planleggingen alene.

Slapp kontrollen

– Bjørn hadde nettopp fridd til meg da jeg så på TV at de søkte par som skulle gifte seg. Vil du ha 100.00 til bryllupet, sa de og det ville vi jo, forteller Katherine. Selve tvisten kom ikke som et stort sjokk da paret hadde sett programmet tidligere.

– Det var litt deilig å slippe kontrollen og overlate alt til ham. Jeg tar så mye kontroll hjemme ellers. Men det hadde vært godt å få plukket ut kjolen selv, sier Katherine som var lettet over at broren Jorge var med på planleggingen.

– Da visste jeg i hvert fall at det ville bli gjort, ler hun.

– Jeg følte meg overhodet ikke klar for oppgaven, men det var artig på en spesiell måte, sier Bjørn Syver og legger ikke skjul på at drøye to uker som trebarnspappa og heltids bryllupsplanlegger var i overkant slitsomt.

– Jeg hadde heldigvis pappaperm, men det var tider jeg følte at jeg forsømte ungene og det var det verste, sier han.

Pakket kofferten

Katherine flyttet inn til forloveren sin da planleggingen skulle begynne. Avtalen var at hun og Bjørn Syver ikke skulle snakke sammen inntil de om to og en halv uke møttes i kirken for å gi hverandre sitt ja.

– Det var veldig spesielt. Det var det rart å plutselig stå der og skulle si ja uten å ha snakket med ham på så lenge, sier Katherine som ser tilbake på bryllupet som en opplevelse for livet.

– Det var fantastisk, og det beste var at vi giftet oss ekstremt forelsket fordi vi ikke hadde sett hverandre på så lenge og ikke hadde hatt all den kranglingen bryllupsplanlegging kan medføre, sier hun.

Lokasjon, lokasjon

Lokalet var det viktigste, tenkte brudgommen. De oppdaget at det er dyrt med bryllup, men med Jorge i spissen klarte de mesterstykket å prute ned prisen fra 90.000 kroner til 35.000 kroner for tre retter, vin, avec og underholdning til 70 personer på Holmes hotell på Geilo.

Men brudgommens store hodebry var brudens kjole.

– Hun hadde sagt til meg at hun ønsket noe enkelt uten mye dill og dall, mens Jorge mente det motsatte, forteller Bjørn Syver og kan røpe at bruden endte opp med intet mindre enn fire kjoler gjennom kvelden.

– Torsdagen før bryllupet hadde vi kjoleprøving og jeg synes ikke han hadde valgt ut noen fine kjoler. Og så fikk jeg det for meg at vi skulle gifte oss i tinghuset, så da var jeg klar for å kaste inn håndkle. Men dette var to dager før jeg skulle gifte meg så det var nok noen nerver inne i bildet, sier Katherine.

Bryllupet

1. oktober fikk Katherine et bryllup på Holmes hotell, flottere enn hun kunne forestilt seg.

– Han gjorde en fantastisk jobb, mye bedre enn hva jeg trodd. Det ble et «over the top» bryllup, noe sånt hadde vi aldri hatt råd til på vårt vanlige budsjett, sier hun.

Bjørn Syver forteller at alt slit og stress rant av ham da han så sin brud skride opp kirkegulvet.

– Jeg var så sliten at jeg var helt følelsesløs, men da jeg så henne åpnet alle kanaler seg hos meg. Jeg ble veldig rørt, sier han og legger til at han er veldig takknemlig for muligheten de fikk.

Katherine forteller at hun ikke angrer et sekund på at hun var brud i blinde.

– Jeg skulle ønske at jeg hadde mer tid. Dagen går så fort og det var masse kameraer og intervjuer hele tiden, men det var en drømmedag. Jeg gleder meg veldig til å se episoden på tv. Det ble noen tårer og noen stygge ord underveis, men nå har vi fått det sånn på avstand at vi bare ser tilbake på en fantastisk opplevelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere