Fikk drømmen oppfylt

LIKER UTTRYKKET: – Han er så fri når han spiller, sa juryleder Mari Maurstad om Soran Lind fra Øvre Sogn. Det var ifølge henne ingen tvil om at saksofonisten fortjente drømmestipendet.

LIKER UTTRYKKET: – Han er så fri når han spiller, sa juryleder Mari Maurstad om Soran Lind fra Øvre Sogn. Det var ifølge henne ingen tvil om at saksofonisten fortjente drømmestipendet. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Du vil bli en stor musiker, sa utdanningsdirektør Astrid Søgnen, da hun overrakte Soran Lind Drømmestipendet på 10.000 kroner.

STIPENDVINNER: Soran Lind fra Øvre Sogn skal nå reise til Sveits for å gå i lære hos professor Lars Melekusch.

VINNER: Soran mottar diplom fra utdanningsdirektør Astrid Søgnen, Peer Jacob Svenkerud i Norsk Tipping og kulturskolerektor i Oslo, Olav Kjøk.

VINNER: Mons Michael Thommessen, stipendvinner fra Lillehammer og «Lotto-dama» Jannecke Weeden.

 

 

 

 

NATIONALTHEATRET: Den 15 år gamle saksofonisten fra Øvre Sogn kunne ikke annet enn å smile bredt og svare et bekreftende «ja». Som Drømmestipendvinner går han nemlig i fotsporene til utøvere som trompetist Tine Thing Helseth og operasanger Didrik Solli Tangen.

LES OGSÅ: Saksofonisten Soran (15) kjemper for Oslo

– Musikk på sin egen måte

Drømmestipendet deles ut av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Hver kommune kan nominere én kandidat. Av disse velges det ut 100 vinnere som mottar et stipend på 10.000 kroner hver.

– Nivået på kandidatene var veldig høyt, det ser du jo på fremføringene her i dag, sier juryleder Mari Maurstad, etter utdelingen som fant sted på Nationaltheatret 8. juni.

– Når kommunene kan nominere en kandidat hver, er de som står igjen her de aller beste av de beste, sier Maurstad.

– Hva synes du om Soran?

– Han har et helt eget uttrykk. Han er liksom så fri når han spiller. Bruker musikken på sin måte. Du ser at han er bestevenn, ja nesten kjæreste med saksofonen. Når han spiller er instrumentet en del av han, sier Maurstad.

Se og hør Soran spille her!

Reiser til Sveits

Soran, som ved siden av å være elev på Nordberg ungdomsskole, og tidligere Barrat Due-elev, er nå en del av Musikkhøyskolens talentutviklingsprogram. Da blir det mye øving.

– Jeg prøver å øve minimum en og halv time hver dag. Men i sommerferien blir det nok mer, sier Soran, som vet hva han vil bruke stipendet på.

– Jeg vil reise til Sveits og ta masterklasser hos professor Lars Melekusch i Sveits. Han er utrolig dyktig, har hatt de beste lærerne i verden, og er et stort forbilde for meg.

– Utdanningsdirektøren sier at du leger lista høyt., men vil komme til å høste anerkjennelse. Hvordan er det å høre det?

– Det er gøy det! Det gir meg mer selvtillit.

– For drømmen er å leve av dette?

– Ja, drømmen er å bli solist.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.