RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

(F.v.) Carl Fredrik Ockernahl, Jonatan Nordang Paz og Magnus Helgeby. Ockernahl viser frem testmodellen for produktet, nemlig blinklys til sykkel. Emilie Kronhaug og Magnus MacDonald var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Kristin Trosvik
(F.v.) Carl Fredrik Ockernahl, Jonatan Nordang Paz og Magnus Helgeby. Ockernahl viser frem testmodellen for produktet, nemlig blinklys til sykkel. Emilie Kronhaug og Magnus MacDonald var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Kristin Trosvik

Fikk en lysende idé

Enkle ideer er ofte de beste. Ungdomsbedriften Blinkis UB selger blinklys til sykkel.

LAMBERTSETER: Blinkis består av fem elever ved Lambertseter videregående skole; Emilie Kronhaug, Jonatan Nordang Paz, Magnus MacDonald, Magnus Helgeby og Carl Fredrik Ockernahl. Bedriften ble startet i forbindelse med faget entreprenørskap og bedriftsutvikling på skolen.

– En på gruppa vår kjører bil, og han irriterer seg stadig over at syklister ikke kan signalisere. Det var slik ideen til blinklys for sykler startet, forteller Magnus Helgeby.

Først i Norge

Elevene fant raskt ut at noe slikt produkt finnes ikke i Norge.

– Det er ikke vanlig noe sted i verden, men vi fant en produsent i Hong Kong, forteller Carl Fredrik Ockernahl. De fikk etter hvert tilsendt en testmodell fra denne produsenten.

– Fordelen med å bestille fra Hong Kong er at både produksjon og frakt er billig, forteller Ockernahl. Men visse ulemper skulle de etter hvert også oppdage, som språkproblemer og forsinkelser.

– Vi har lært at ting tar mye lengre tid enn man tror, smiler Ockernahl. Da testmodellen ankom, viste deg seg at den hadde rødt fastlys.

– Det er ikke lov i Norge å ha rødt lys foran. Vi har derfor bestilt 100 blinklys av denne typen, men med hvitt lys, forteller Jonatan Paz. Det komplette settet består av blinklys, bremselys, fast lys og lydhorn med åtte forskjellige lyder. Hovedenheten er festet til styret. Bremselyset er koblet direkte til bremsevaieren.

Spennende fag

Elevene i Blinkis slår fast at faget entreprenørskap er noe av det mest spennende de har gjort på skolen.

– Det har vært en bratt læringskurve, forteller Magnus Helgeby.

– Vi har investert mye tid og egne penger i dette. Da får man en personlig interesse i det, sier Carl Fredrik Ockernahl og skryter av deres mentor gjennom prosessen, Tove Giske, administrerende direktør i inkassofirmaet Sergel AS.

– Vi har vært hos hennes en gang i måneden. Hun har gitt oss mange gode råd underveis, sier Ockernahl.

Interesse fra Intersport

Elevene har foretatt markedsundersøkelser i distriktet.

– Vi opplever stor interesse for produktet, forteller Jonatan Paz.

Den gode ideen ble også belønnet med en 1. plass på entreprenørmessen på Bjørnholt for mest innovative produkt/konsept. Entusiasmen for bedriften og konseptet er også stor innad i Blinkis. Selv om ungdomsbedriften avvikles til våren, håper de å fortsette på egen hånd.

– Vi har vært i kontakt med en del sportsbutikker. Intersport har vist interesse, så når vi får modellene med hvitt lys kommer skal vi ha en demonstrasjon for dem, sier Magnus Helgeby.

– Ser vi at det blir en suksess, fortsetter vi garantert, avslutter Jonatan Paz. For mer informasjon om Blinkis og produktet, se www.blinkis.tk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere