RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk en sønn på jordomseiling


Mannskapet på s/y Empire har fått et nytt medlem, Eirik Våge Bogerud. Eivind og Heidi er stolte foreldre på jordomseiling.
Mannskapet på s/y Empire har fått et nytt medlem, Eirik Våge Bogerud. Eivind og Heidi er stolte foreldre på jordomseiling.
Nordstrandsgutten Eivind Bogerud og samboeren Heidi Våge fikk en liten gutt under deres omfattende jordomseiling.

AUSTRALIA: Lille Eivind kom til verden den 4. mars, mens paret befant seg i Australia, nærmere bestemt i tettstedet Cawongla på østkysten mellom Brisbane og Sydney, forteller Eivind Bogerud på mail til Nordstrands Blad.

Gutten var velskapt og veide 3215 gram og var 51 centimeter lang ved ankomst til den store verden. Eirik Våge Bogerud heter han og får en nokså spesiell start på livet, mens foreldrene farter rundt på de syv hav.

Nordstrands Blad skrev om de to seilerne sist gang i november 2007. Da befant de seg ved Kapp Horn. I mailskrivende stund befinner de seg i Yamba, som ligger i New South Wales. Bogerud og Våge har ingen umiddelbare planer om å vende hjemover. Turen startet allerede 3. juli 2005.

Ikke hjem nå

- Når lille Eirik har blitt litt tørrere bak ørene, regner vi med at vi setter kursen nordover mot The Great Barrier Reef i midten av mai.

- Deretter er planen å krysse Torres Stredet, seile via Indonesia og ankomme Thailand ved juletider i år. Det blir enda noen år til vi seiler inn Oslofjorden, forteller Eivind Bogerud.

Mage-vekst

Etter at Eivind og Heidi forlot Syd-Amerikas sydspiss gikk turen nordover Chile-kysten, via Galapagos, Marquesas- og Selskapsøyene (Fransk Polynesia), Suwarrow (Cook-øyene) og Tonga til New Zealand. Orkansesongen 2007/2008 ble tilbrakt i New Zealand. I mai satte båten, Empire, kursen, mot Fiji, Vanuatu og New Caledonia innen de i oktober ankom Bundaberg på Australias østkyst.

- Så begynte ting å skje i magen til samboer Heidi Våge, forteller han videre.

Seilingsplanen da Empire forlot New Zealand, var å seile tilbake til New Zealand innen orkansesongen 2008/2009. Slik gikk det ikke. I New Caledonia oppdaget Heidi at hun var gravid. Nye seilingsplaner tok form. Etter litt om og men ble visumsøknaden innvilget. Ferden gikk mot det store kontinentet med skumle krokodiller og farlige slanger. Etterhvert som Heidi ble større fant Empire en god havn i Yamba Marina, mellom Brisbane og Sydney på Australias østkyst, forteller Eivind.

- Mens Heidis mage vokste, tilbrakte paret tiden i bil og telt for å utforske mer av østkysten av Australia. Fødestuen var ikke akkurat i nærheten, forteller de.

- Kjøreturen fra det lille tettstedet Cawongla til Grafton Base Hospital foregikk om natten to timer gjennom ingenmannsland. Veene kom en periode så tett som hvert tredeje minutt. Den 4. mars klokken 14.20 lokal tid så Eirik dagens lys, forteller to stolte foreldre til Nordstrands Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere