*Nettavisen* Nyheter.

Fikk fart på skiene

Vilde Naja Moi (14) fra Høybråten og Stovner gikk inn til en fin niendeplass i Lauritz Bergendahls Minneløp i Sørkedalen på søndag i klassen J15.

Sørkedalen: - Plasseringen er jeg veldig fornøyd med, og så var det veldig jevnt også, sier Vilde.
Bare ett lite sekund skilte opp til klubbvenninnen Elise Øien Sørnes, og to små sekunder var differansen opp til en femteplass.
Hadde jeg visst at det var så jevnt, så skulle jeg nok klart å ta inn de to sekundene. For jeg hadde en del krefter igjen når jeg kom til mål, sier Vilde.
Sløyfa med snø i Sørkedalen var på 3,6 kilometer med kunstsnø, og løperne startet i par to og to. Vilde gikk ut sammen med Mari Bergendahl fra Koll, og kom to sekunder etter henne i mål.
Jeg synes det gikk bra, og at jeg gikk sammen med en så god løper som Mari hjalp en del. Vi presset hverandre hele veien, forteller Vilde.

Lite snø

Sørkedalen er sikkert den kaldeste plassen i Oslo, og derfor klarer de å produsere kunstsnø. Ellers i Oslo er det som kjent nitrist, og det går ut over treningsforholdene til våre lokale skiløpere.
Det er stusslig uten snø, og det er ikke så lett å få trent. Vi har heldigvis vært på noen samlinger på Sjusjøen og Skeikampen, og ellers blir det mye rulleski og løping, forteller Vilde.
Til helgen går ikke Vilde renn, så neste på programmet er Oslo Skifestival - som Høybråten og Stovner arrangerer. Det skal egentlig gå i Holmenkollen, men blir antakeligvis flyttet til Sjusjøen.
Hva er sesongens store mål?
Hovedlandsrennet i Steinkjer senere i vinter er høydepunktet, sier Vilde, som gått på langrenn siden hun var syv år. I tillegg løper hun orientering for Østmarka om sommeren.
Har du noe mål?
Jeg holder på for det jeg synes det er moro, og så er det en god følelse å være i form, sier den sympatiske 14-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.