Fikk fiolinist-råd

Elevrådsrepresentantene i 10A, Erlend Owesen og Frida Bowe, får tips om hvordan man kan bli musiker av Arve Tellefsen.

Elevrådsrepresentantene i 10A, Erlend Owesen og Frida Bowe, får tips om hvordan man kan bli musiker av Arve Tellefsen.

Uranienborg-pappa Arve Tellefsen var en av 23 foreldre som fortalte om yrket sitt, da FAU holdt «yrkesdag» på Uranineborg skole, før påske.

URANIENBORG: - Det er klart du kan leve av å være musiker, sier Norges fremste fiolinst, Arve Tellefsen til Erlend Owesen i 10A.

- I ditt tilfelle er det kanskje lurt å gå på videregående skole med musikklinje og deretter på musikkhøgskolen, sier Tellefsen.

Fotballspiller-fionlinist

Owesen har spilt fiolin i mange år og ble naturlig nok ekstra ivrig da han så at Arve Tellefsen skulle komme å fortelle om yrket sitt, som natulig nok frister for en ung fiolinst.

- Men det er viktig å ha andre interesser i tillegg til musikken. Jeg spilte på juniorlaget til Rosenborg, forteller Arvensen
- På den tiden kunne man ikke livnære seg som fotballspiller, men hadde jeg vokst opp i dag så ville jeg kanskje blitt fotballspiller i stedet for fiolinist, undrer Tellefsen.

Yrkesveiledning

Foreldrene ved Uranienborg skole fikk ideen om å lage en ressursbank ved skolen, der de foresatte kan bidra på nye og utradisjonelle måter. For å vise hvordan dette kan fungere i praksis, tok foreldrene initiativet til en veiledningsdag for å fortelle om yrkene sine til ungdommene.

Dette ble en annerledes form for yrkesveiledning. Her fikk elevene møte folk i arbeid, i stedet for det tradisjonelle opplegget der skoler informerer om utdannelsen.

To ganger i året

- Det var og er viktig for oss at elevene får snakke med folk som kan fortelle fra sin praktiske yrkeshverdag. Her var jurister, sykepleiere, IT-eksperter, gründere, skuespillere, komikere, jurister, en matematiker, en frisør, en journalist og en personalsjef.

- Ingen håndverkere?

- Nei, ingen håndverkere denne gangen. Og det viste seg faktisk å være et savn fra elevenes side. Vi håper å arrangere møter som dette to ganger i året, så neste gang får vi sørge for å ha disse yrkene også representert, sier Ann- Kristin Smith Moe, forelder og FAU-er.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.