RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk fire års fengsel etter kone-voldtekt


Mannen som nå har sittet fengslet siden februar, skal ha uttalt at kona og barna var hans eiendom, og at han derfor kunne gjøre hva han ville med dem. Illustrasjonsfoto.
Mannen som nå har sittet fengslet siden februar, skal ha uttalt at kona og barna var hans eiendom, og at han derfor kunne gjøre hva han ville med dem. Illustrasjonsfoto.
En mann i 30-årene er dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt kona og mishandlet familien i en årrekke.

HAUGENSTUA/SKULLERUD: Mannen, som opprinnelig kommer fra Kosovo, ble nylig dømt til fire års fengsel i Oslo tingrett.

Av dommen kommer det fram at han skal ha mishandlet kona og tre av de to barna over en periode på åtte-ni år.

Flyttet på krisesenter

Kona flyttet på krisesenter med de tre barna etter å ha blitt voldtatt av mannen i januar i år. Da hadde hun og barna levd med vold og trusler siden 2001.

Allerede som baby skal den eldste datteren ha blitt mishandlet av faren. Han skal ha holdt hånden for munnen og nesen og slått henne i ansiktet for å få henne til å slutte å gråte. Han skal også ha truet moren med å drepe både henne og barnet hvis hun ikke fikk barnet til å slutte å gråte.

Som fem-åring skal sønnen ha blitt tråkket på halsen og slått med en malerrulle. Senere skal han også ha blitt slått med skrutrekker, skojern, knyttet hånd, og blitt sparket.

Både kona og barna skal ha blitt truet på livet gjentatte ganger. Han skal også ha truet med at kvinnens slektninger i Kosovo kunne bli tatt av dage.

Retten har også sett alvorlig på at barna ble innelåst på toalettet uten lys i lengre tidsperioder.

Ved en anledning skal mannen ha holdt en kniv frem for barna og uttalt at «hvis dere sier noe om at jeg har slått mamma, så skjærer jeg hodet av dere».

Må betale oppreisning

Mannen har sittet varetektsfengslet siden februar i år, og er ilagt besøksforbud.

Foruten fengselsstraff på fire år, er han også dømt til å betale 200 000 kroner i oppreisning til kona, og 70 000 kroner til hvert av de to eldste barna. Det yngste barnet er ikke tilkjent oppreisning, ettersom bevisene for overgrep mot henne har vært sparsomme og vage.

Retten har festet full tillit til kvinnens forklaring, og mener hun har fremstått som gjennomført troverdig i sin forklaring. De har også festet lit til vitner fra kvinnens familie.

Retten har ikke funnet noen forhold av formildende art.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere