RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk Fredsballen


VINNERE: Harald Lunde (fra venstre) og Trygve Fjæstad Andersen fra Venn av Nøff, Jørn Lyhmann fra EMI, Rohey Nur Taalah og Rune Gjelberg fra Alnaskolen klare for prisutdeling under årets ERAS-festival.
VINNERE: Harald Lunde (fra venstre) og Trygve Fjæstad Andersen fra Venn av Nøff, Jørn Lyhmann fra EMI, Rohey Nur Taalah og Rune Gjelberg fra Alnaskolen klare for prisutdeling under årets ERAS-festival.
Selvhjelpssenteret Batteriet og foreningen Venn av Nøff var blant prismottakerne da Fredsduene for ungdom delte ut hedersprisen Fredsballen under lørdagens ERAS-festival.

I forbindelse med ERAS-festivalen deler Fredsduene for ungdom hvert år ut Fredsballen.

Del på Facebook

Dette er en hederspris for mennesker som har gjort noe for menneskeheten generelt, og barn og unge spesielt. Under ERAS-festivalens åpningsseremoni lørdag, mottok 19 enkeltpersoner, foreninger og institusjoner den prestisjetunge prisen.

Bildeserie Fredsballen

Variert mottakerliste

På listen over de 19 som mottok Fredsballen i år finner man navn som Nelson Mandela og Wenche Foss, samt artist Stella Mwangi og Vålerenga-spiller Harmeet Singh. I tillegg mottok blant annet selvhjelpssenteret Batteriet i Bydel Grünerløkka og foreningen Venn av Nøff prisen. Venn av Nøff, med Vålerenga-baserte Harald Lunde i spissen, er en forening som etter eget utsagn “øver seg i å tenke med hjertet”.

Blant de viktigste kriteriene Fredsduene for ungdom legger til grunn for utdelingen av Fredsballen, er blant annet det å tenke og handle demokratisk, samt at prismottakeren jobber på tvers av kulturer. Andre kriterier er å være opptatt av menneskerettigheter, og å være synlig i samfunnsdebatten.

Flott overraskelse

Under prisutdelingen ble publikum også servert en overraskelse, i form av Rohey Nur Taalahs flotte a cappella-versjon av Carole King-klassikeren “You’ve got a friend”. Taalah fra Furuset mottok også Stella Mwangis pris på vegne av MGP-vinneren, som ikke hadde mulighet til å være til stede.

Andre lokale prisvinnere var Margit Lømo, Nini Stoltenberg, Akhtar Chaudhry, Elyas Mohammed, Alnaskolen og Bydel Grünerløkkas Enhet for Mangfold og Integrering (EMI), ved Jørn Lyhmann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere