RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk hjelp til å sikre barna


BARN I BIL: Politiet og fire personer fra Ullevål sykehus ga bilførere en nøye innføring i hvordan man sikrer barn i bilen under storkontrollen på Bjørnholt tirsdag kveld.
BARN I BIL: Politiet og fire personer fra Ullevål sykehus ga bilførere en nøye innføring i hvordan man sikrer barn i bilen under storkontrollen på Bjørnholt tirsdag kveld. Foto: FOTO: ARNE VIDAR JENSSEN
Politiet og personell fra Ullevål sykehus ga tirsdag bilister i Søndre Nordstrand en innføring i hvordan man sikrer barn i bil.

BJØRNHOLT: Manglerudpolitiets storkontroll tirsdag kveld og natt til onsdag ble holt på Bjørnholt, ved Hauketo stasjon, på Klemetsrud og på Mosseveien ved Fiskvollbukta.

Fra Stovner politistasjon hadde de fått låne politiposten, så synligheten var det lite å si på. Tollvesenet bisto også under deler av kontrollen på Mosseveien.

Barn i bil

Politiet var til stede med store ressurser. På Bjørnholt var også trafikkforskningsavdelingen ved Ullevål Prehospitale tjenester med. De driver prosjektet «Barn i bil» i et samarbeid mellom Oslo universitetssykehus, Gjensidigstiftelsen og Samferdselsdepartementet.

– De var med og ga trafikkforebyggende veiledning om sikring av barn i bil til rundt 30 bilførere i løpet av et par timer, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon.

I løpet av kvelden og natta ble rundt 300 biler kontrollert.

Sjekk lysene!

Det ble ikke den store fangsten for politiet, men mange bilførere fikk pålegg om å utbedre lys på bilene sine.

– Det var utrolig mange som hadde mangelfulle eller dårlige lys. Vi ber alle om å sjekke lysene på bilene sine, spesielt nå når vi går mot mørkere tider, sier Gro Smedsrud.

Tre mistet skiltene

I løpet av timene politiet var ute skrev du ut gebyrer og forelegg til en rekke bilfører.

23 bilførere fikk gebyr, hovedsakelig for manglende dokumenter.

Fem bilførere fikk forenklede forelegg, fire for manglende lys og en for mangelfull sikring av barn.

To bilfører fikk mangellapper. Tre biler ble avskiltet. Fem personer ble anmeldt under aksjonen. Tre for kjøring uten gyldig førerkort. En person for vinningskriminalitet etter funn av en stjålet sykkels som var på vei til Polen og en for kjøring av en utenlandsregistrert bil som ikke var lovlig å kjøre i Norge.

– Vi har fått veldig bra tilbakemelding fra publikum etter aksjonen, sier Gro Smedsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere