*Nettavisen* Nyheter.

Fikk i oppdrag å rane bingo

TATT RETTE ETTERPÅ: To menn i 20-årene ble pågrepet kort tid etter ranet av Holmlia Bingo i fjor sommer. Nå er de begge dømt. Foto: Foto: Aina Moberg

To 22 år gamle menn fra Søndre Nordstrand er dømt til fengsel for det væpnede ranet av Holmlia Bingo.

OSLO TINGRETT: De to mennene ble kort tid etter ranet pågrepet da de forsøkte å krysse en av politiets veisperringer.

Det var klokken 21.10 den 26. august i fjor at en maskert og sortkledd mann truet den ansatte på Holmlia Bingo med en pistol og fikk med seg nærmere 10.000 kroner.

Flukten gikk først på sykkel til et Ljabru hvor raneren ble plukket opp av en kamerat. De ble stanset av politiet ved Hvervenbukta og pågrepet. I bilen fant politiet blant annet ransutbyttet og litt hasj.

Les også: Hadde problemer med lyden på tv-en – ringte politiets nødnummer.

Uforbeholden tilståelse

Raneren la i retten raskt alle kortene på bordet. Han har forklart at pistolen som ble brukt var en lekepistol som liknet veldig en virkelig pistol.

Han har videre forklart at han er mangeårig rusmisbruker og fikk i oppdrag fra noen han skyldte et betydelig pengebeløp å rane bingoen.

Fluktbilsjåføren forklarte at han hadde fått i oppdrag å plukke opp raneren, men at han ikke visste at det skulle brukes våpen og at han ikke hadde deltatt i planleggingen av ranet.

Retten tror ikke på dette og mener mannen var aktivt med på planleggingen av ranet. Han var blant annet klar over at raneren også tidligere hadde begått og var dømt for ranet av en Narvesen-kiosk med luftpistol.

Les også: Ringte politiets nødnummer 49 ganger på tre kvarter.

Personlig kristen

Pistolen som ble brukt er ikke funnet, men tingretten legger vekt på raners forklaring om at det var en lekepistol. Ranet ligger helt på grensen til grovt ran, men tingretten lander med ranerens pistol-forklaring på simpelt ran.

Raneren er tidligere også domfelt for vold mot politiet, brudd på våpenloven og trusler.

Les også: Hoppet over t-banelinjen for å unngå billettkontroll.

Han har imidlertid blitt personlig kristen og holder til ved et Evangeliesenter i Nord-Norge for å holde seg unna narkotiske stoffer og miljøet i Oslo.

Raneren ble i tingretten dømt til ett år og fire måneders fengsel. Fire måneder av straffen gjøres betinget og tingretten henstiller til Kriminalomsorgen at mannen får sone ved Evangeliesenteret eller en annen egnet institusjon.

Oppreisning

Fluktbilsjåføren ble dømt til fengsel i ett år og tre måneder. Seks måneder av straffen gjøres betinget, med en prøvetid på to år.

Raneren og fluktbilsjåføren må også betale 20.000 kroner i oppreisning til den ansatte ved Holmlia Bingo.

Les også:

– Internasjonal mafia har fått solid fotfeste i Norge.

Politikvinne (33) kolliderte med 2,5 i promille.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.