*Nettavisen* Nyheter.

Fikk ikke delta på Sagenes BU-møte

Toril Knatterød, leder av rådet for funksjonshemmede i Sagene, måtte snu i døren fordi heisen ikke virket. Pinlig, innrømmer driftskonsulent i bydelen, Nina Refstad.

Toril Knatterød måtte reise hjem istedet for å delta på bydelsmøtet til Sagene. Hun kom ikke inn!

SANDAKERVEIEN: – Det er jo tingenes iboende faenskap, som Gudmund Hernes treffende sa det. Heisen virket ikke og jeg måtte bare reise hjem, sier lederen av rådet for funksjonshemmede i Bydel Sagene.

Den verste irritasjonen har lagt seg når Østkantavisa treffer Knatterød. Nå ser hun mest tragikomisk på det hele.

Nå har det seg slik at hun er Sagenes desidert mest ivrige deltaker i «åpen halvtime», hvor befolkningen kan ta opp saker med politikerne. Som leder av rådet for funksjonshemmede, lar hun aldri sjansen gå fra seg til å tale denne gruppens sak.

Heisfast

Men sist torsdag ble hun selv stengt ute fra å delta i det lokale demokrati. Heisen i Sandakerveien 33 fungerte ikke, etter det Østkantavisa har fått opplyst.

– Jeg møter opp hver gang og er litt sånn «stein i skoen» for dem. De får aldri lov til å glemme det med tilgjengelighet. Det er jo dumt og kjedelig at jeg måtte dra hjem igjen, sier hun.

Legger seg flat

BU-leder Per Overrein (Ap) tar selvkritikk på at Knatterød ikke kom inn.

– Vi var ikke klar over at heisen sto. Derfor har jeg nå bedt om at neste BU-møte skal være på Akerselva sykehjem. Det er klart dette er dumt, innrømmer han.

Driftskonsulent Nina Refstad forklarer at man på kveldstid må ha en nøkkel for å låse opp vareheisen. Likevel ser hun at dette ikke holder mål, med henblikk på at alle lokaler skal være tilgjengelig for alle, såkalt universell utforming.

– Det er pinlig og skal ikke skje. Jeg er helt ny i stillingen, men vet at det er påpekt endel mangler ved bygget, sier hun til Østkantavisa.

Treg heis

Refstad synes det høres rart ut at heisen sto den kvelden. Ved selvsyn observerer Østkantavisa at heisen er svært treg. Dette kan ha forledet BU-politikerne til å tro at den ikke virket, tror Refstad.

– Det er vårt ansvar og vi tar universell utforming på alvor. Jeg er lei meg for at det her skjedde en rekke uheldige omstendigheter, sier hun.

I etterkant av Østkantavisas «befaring» forsikrer Refstad at noen utbedringer må gjøres.

– Vi må merke bedre og lage et nytt tablå som man rekker bort til. Dessuten skal det gjøres noe med inngangspartiet, sier hun.

Knatterød vil heller ikke skyte på lokalpolitikerne for fadesen.

– De har beklaget det hele og vært svært høflig mot meg. De har behandlet meg bra på alle måter. Det er nok heller slik at heiser i gamle hus lever sitt eget liv, sier hun med glimt i øyet.

Hun tilføyer at hun kunne kommet seg opp til BU-salen dersom en person hadde bistått med hjelpende hånd. Men ettersom også den andre heisen sto, ble dette helt umulig.

– Jeg har MS og sliter veldig med balansen. Disse trappene er altfor bratte. Jeg har ikke sjans, konstaterer hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.