RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk ikke hjelp på grunn av snø


Erling Folkvord (Rødt) er kritisk til at ansatte i brukerbaserte tjenester må skrape is og måke snø på tjenestebilene, mens bydelsdirekøtren og andre ledere i bydelen får parkere i den oppvarmede garasjen. Nå har bydelen snudd og hjemmetjenesten får bruke garasjen på natten. Foto: Øystein Dahl Johansen
Erling Folkvord (Rødt) er kritisk til at ansatte i brukerbaserte tjenester må skrape is og måke snø på tjenestebilene, mens bydelsdirekøtren og andre ledere i bydelen får parkere i den oppvarmede garasjen. Nå har bydelen snudd og hjemmetjenesten får bruke garasjen på natten. Foto: Øystein Dahl Johansen
Nedsnødde biler gjorde at brukerne ikke fikk de tjenestene de har krav på. Nå reagerer Erling Folkvord (Rødt) på at bydelsledelsen prioriterer garasjeplass til egne biler framfor tjenestebilene til hjemmesykepleien.

RYEN: Det var i forbindelse med det store snøfallet natt til andre juledag at enkelte brukere av hjemmetjenesten i Bydel Østensjø ikke fikk det besøket de hadde krav på.

Årsaken til dette skal ha vært at de ansatte måtte bruke tid på å grave fram nedsnødde biler som var parkert på hjemmetjenestens parkeringsplasser i Byggveien.

LES OGSÅ: – Har fått til en god løsning

– Det var folk som ikke fikk avtalt besøk i julehelga. Dette viser hva brukerne av hjemmetjenesten blir utsatt for når bydelsdirektøren synes toppledelsens private biler er viktigere enn at tjenestebilene til hjemmetjenesten er driftsklare. Hjemmetjenestene er så presset på tid. At de i tillegg skal slite med å hakke løs is går bare ut over brukerne av de kommunale tjenestene, sier bystyrepolitiker Erling Folkvord (Rødt).

Private goder

Parkeringskonflikten i bydelen har pågått i snart ett år etter at en ansatt i hjemmesykepleien ble ilagt parkeringsbot utenfor bydelsadministrasjonen i Ryensvingen 1.

Det kom da fram at bydelen disponerer ti oppvarmede parkeringsplasser i garasjen under Ryensvingen 1.

Fem av plassene benyttes av administrative ledere i bydelen, mens de siste fem brukes av tjenestebiler og ansatte som er mye rundt i bydelen på dagtid.

– Private goder for direktøren og hennes nærmeste burde komme langt ned på prioriteringslista i forhold til det å legge til rette for at hjemmesykepleien kan gjøre jobben sin på en enkel og effektiv måte, sier Folkvord.

– Ingen oppretting

Folkvord har skrevet brev til Bydel Østensjø og eldrebyråd Sylvi Listhaug om saken. Men han er ikke fornøyd med svaret han har fått.

Her fremgår det at fire plasser skal gjøres tilgjengelig for hjemmetjenesten på natta, men at bilene må være ut av garasjen klokken 07.30. Portåpnere ble bestilt før jul, men var ikke mottatt da bydeles svarbrev ble skrevet i begynnelsen av februar.

– Det er jo ikke en oppretting, det betyr fremdeles at toppledelsens biler er viktigere. Jeg kjenner ikke skiftplanene, men mange starter arbeidsdagen klokken åtte og da må noen ansatte komme tidligere på jobb for å flytte bilene slik at det blir plass til ledelsens private biler, sier Folkvord.

– Utidig og smålig

Folkvord håper nå at bydelsledelsen snur i saken og stiller de oppvarmede plassene til disposisjon for hjemmetjenesten.

– Det er utidig og smålig å prioritere privatbilene til de som jobber i administrasjonen på bekostning av de som jobber brukerrettet. Byråd Listhaugs svarbrev ga lite håp, men jeg håper likevel bydelsdirektøren tar til fornuft, sier Folkvord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere