RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Fikk ikke penger fra Nav – truet med å drikke saksbehandlerens blod

Kvinnen følte seg motarbeidet og truet med å drepe.

OSLO TINGRETT: Kvinnen erkjente ikke straffeskyld da hun nylig møtte i Oslo tingrett tiltalt for å ha fremsatt trusler mot en offentlig tjenestemann.

Det var den 19. oktober 2012 at kvinnen besøkte Nav-kontoret i Gamle Oslo. Her ønsket hun å få avklaring på en søknad om nødhjelp. I kundemottaket fikk hun beskjed om at søknaden var avslått på grunn av manglende dokumentasjon.

LES OGSÅ: Beruset mann stjal taxi

Kvinnen mente saksbehandleren motarbeidet henne og uttalte høylytt av hun skulle drepe NN (saksbehandleren) og drikke hennes blod. Hun førte samtidig hånden vannrett over sin egen hals.

Rettens flertall mente at det ikke er tvil om at truslene var egent til å fremkalle alvorlig frykt hos den offentlige tjenestemannen de ble fremsatt for. Rettens mindretall mener uttalelsene var en utblåsning av frustrasjon som ikke rammes av straffeloven.

LES OGSÅ : Skadet bygård for 23,7 mill. med hårføner

Under dissens ble kvinnen derfor dømt til 21 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Hun må også betale 5.000 kroner i saksomkostninger.

I følge advokatfullmektig Caterina Gaeta, som bisto kvinnen I retten, er 57-årignen uenig I dommen, men har ennå ikke bestemt seg for om hun vil anke eller vedta.

LES OGSÅ:

Politikvinne (33) kolliderte med 2,5 i promille

Truet rørleggeren med hagle etter krangel om regning

SE FLERE DOMMER FRA OSLO TINGRETT HER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere