*Nettavisen* Nyheter.

Fikk ikke sove etter NM-bragden

Kjelsås-ildsjel Fredrik Hansen (82) bor bare et steinkast unna Grefsen stadion. Dagen etter NM-bragden mot VIF, fant han tilbake roen i hagen. Foto: Foto: Anders Halvorsen

Fredrik Hansen har opplevd mye på sine 66 år i Kjelsås Fotball, men NM-seieren over Vålerenga ble nesten i meste laget for 82-åringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det kokte på Grefsen stadion etter at cupbomben var detonert.

GREFSEN: – Hjertet mitt er ikke så godt som det en gang var. Kampen i går tok veldig på, det var en påkjenning, forteller Kjelsås-mannen med et smil.

Les også: Her jubler Kjelsås-heltene

Fredrik Hansen tar oss imot i hagen hjemme på Kjelsås. Den store grønne gressplenen vender ut mot Grefsen stadion, hvor cupbomben smalt i går kveld.

– For meg måtte det bli Kjelsås. Klubben har alltid vært et viktig holdepunkt i livet mitt, og fotball en lidenskap. Da krigen tok slutt, meldte jeg meg inn, forteller Fredrik, som selv har 375 A-lagskamper for klubben.

– Puls i 180

82-åringen var på plass inne på stadion da hjemmelaget fortjent vant 2–1 over storebror Vålerenga onsdag kveld.

– Da jeg kom hjem, hadde jeg sikkert 180 puls. Jeg fikk ikke sove, ler Fredrik.

Les også: Nå er det krise i VIF

– Hvordan har dagen i dag vært?

– Den startet tungt, men nå er jeg ovenpå igjen. Det var så stort og spesielt å slå ut Vålerenga. En fantastisk opplevelse!

Hyller gutta

Fredrik var oppmann for oldboyslaget til Kjelsås fram til 2009, men nå er 82-åringen bare supporter.

Den tidligere keeperen har sett spillere kommet og gått i en årrekke, men gjengen som danket Martin Andresens menn ut av cupen, har Fredrik aldri opplevd maken til.

Les også: Holmlia-brødre herjet VIF

– De er ikke bare gode fotballspillere. De er sosiale, høflige og oppmerksomme. Etter å ha slått VIF, tok de seg tid til oss gamlegutta. Det er det ikke alle som hadde gjort.

– Jeg er så stolt av det laget. De er en kjempegjeng, skryter klubbens trofaste supporter, Fredrik Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.