*Nettavisen* Nyheter.

Fikk julestemningen i kirken

KOR: Kor og julesanger hører med i en julaften-gudstjeneste. Oppsal skoles barne- og ungdomskor sang ”Et barn er født” ved den første samlingen i sin kirke Foto: Arne Vidar Jenssen.

KOR: Kor og julesanger hører med i en julaften-gudstjeneste. Oppsal skoles barne- og ungdomskor sang ”Et barn er født” ved den første samlingen i sin kirke Foto: Arne Vidar Jenssen. Foto: Arne Vidar Jenssen.

Værgudene var ikke særlig flinke til å gi oss den rette stemningen på julaften. Men den kom rundt om i de mange kirkene.

Klikk på bildet for å forstørre.

JESUS-BARNET: Kapellan Nina Kristine Niestroj fanget barnas oppmerksomhet da hun viste frem den lille Jesus-figuren hun hadde fått da hun selv var på den hellige grunn.

Klikk på bildet for å forstørre.

STALLEN: Noah Berdal Johnson hadde store øyne på stallen og krybben i Oppsal kirke der han satt på pappa Petter Johnsens arm.

OPPSAL: I Oppsal, som i flere av de andre kirkene i Søndre Aker prosti, måtte man ha tre gudstjenester for å gi alle plass. Og alle skulle synge, alle ville høre juleevangeliet og alle ville høre sin prests ord om det store underet som skjedde for over 2000 år siden.

Les også: Manglerud kirke feirer 50 år

Krybben i stallen

I mange kirker er det tradisjon å finne frem en gammel stall og krybben. I Oppsal måtte barna frem før gudstjenesten for å se det lille barnet, jomfru Maria, Josef og de vise mennene

Jesus-barnet

Det er selvfølgelig det lille barnet som er det sentrale tema i kirke denne dagen. Kapellan Nina Kristine Niestroj fikk barnas oppmerksomhet da hun viste frem en bitte liten figur av barnet som hun hadde fått da hun selv var på den hellige grunn.

Les også: Kutter vedtatt støtte til kirkeutvidelse

Julesangene

Ikke noe har så god forankret tradisjon som å synge de kjente julesangene på julaften. Allerede under den første – Glade jul, hellige jul – kom den fine stemningen under familiegudstjenesten i Oppsal kirke. Og Oppsal skoles barne- og ungdomskors ”Et barn er født” forsterket det hele før alle sang Deilig er jorden.

Julestemning

Så får vi håpe at alle klarte å bære med seg stemningen ut i ettermiddagsmørket - og til en hyggelig kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.