RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk kortet sperra etter skimming


Andreas Faye-Lund er en av mange som har fått kortet sitt sperra etter skimming ved denne bensinstasjonen på Tveita. Svindlerne fikk imidlertid ikke ut penger fra kortet hans. Foto: Anita L. Hanken.
Andreas Faye-Lund er en av mange som har fått kortet sitt sperra etter skimming ved denne bensinstasjonen på Tveita. Svindlerne fikk imidlertid ikke ut penger fra kortet hans. Foto: Anita L. Hanken.
Haugerud-beboer Andreas Faye-Lund er en av mange som har fått kortet sitt sperra etter skimming på Esso-stasjonen på Tveita.

TVEITA: – Jeg ble litt panisk da jeg fikk tekstmeldingen fra banken om at kortet mitt var kopiert. Jeg hadde akkurat fått inn feriepengene, sier Andreas Faye-Lund.

– Flaks at jeg slapp unna

Ifølge Dinside.no og Nrk.no, har skimming-svindlerne tappet flere kontoer for større pengebeløp. Faye-Lund slapp imidlertid unna med et sperra kort.

– Jeg har nok vært ekstremt heldig som ikke fikk misbrukt kortet. Det var nok bare flaks at jeg slapp unna, sier han.

Likevel skapte episoden en del problemer.

– Dette skjedde akkurat da jeg var på reise, og jeg ble uten kort i en uke. Det er veldig vanskelig å være uten kort i dag, sier Faye-Lund, som likevel ble imponert over hvordan banken håndterte situasjonen.

– Postbanken var veldig behjelpelig. Det er bra at man har trygghet for at banken tar slike ting alvorlig og reagerer raskt, sier han.

Savner rutiner

Faye-Lund syns det er merkelig at bensinstasjonen ikke hadde rutiner for å oppdage at det ble montert skimmingutstyr på terminalen deres.

– Når de ikke har chip-løsning, er det kjedelig at de ikke har ekstra rutiner for å oppdage skimming. Det virker som man har vært ganske slepphendte ved disken. Nå bør de i alle fall sørge for at det ikke skjer igjen, sier han.

– Er du blitt mer skeptisk til terminaler uten chip-løsning etter dette?

– Jeg har vært skeptisk hele tida, og prøver å være forsiktig med å bruke terminaler uten chip. Men av og til har man ikke så mye valg. Har man fylt bensin, må man betale. Jeg vil nok tenke på det uansett hvor jeg handler framover, sier Faye-Lund.

Les også: – Veldig uheldig

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere