RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk millionregning uten å ha bestilt noe


Vi kan ikke bare gi Sykehjemsetaten penger for noe vi ikke har bestilt, sier BU-leder Anders Røberg-Larsen (Ap).
Vi kan ikke bare gi Sykehjemsetaten penger for noe vi ikke har bestilt, sier BU-leder Anders Røberg-Larsen (Ap).
Sykehjemsetaten har trukket Bydel Grorud et millionbeløp. Nå vil bydelen kreve pengene tilbake.

AMMERUD: Sykehjemsetaten står fast på at Bydel Grorud skal betale for skjermede plasser på Ammerudhjemmet. Bydelen har blitt fakturert og trukket 1,9 millioner for 2008.

Vi har vedtatt i bydelsutvalget (BU) at vi vil ha pengene tilbake. Vi har aldri bestilt skjermede plasser, sier BU-leder Anders Røberg-Larsen (Ap).

Oppgitte

Bydelen har hatt en avtale med Ammerudhjemmet om at beboere kan ligge på sydavdelingen (som er en avdeling med skjermede plasser. anm. jour.), mot at beboerne ikke får de ekstra ytelsene som skjermede plasser vanligvis får.

Vi er oppgitte. Dette er et bevis på at systemet med at kommunen driver sykehjemmene ikke fungerer. Sykehjemsetaten gikk jo i underskudd på 58 millioner kroner. Nå virker det som om de forsøker å få bydeler til å ta regningen for etaten, sier Røberg-Larsen.

Må legge ballen død

Det er 27 personer som har ligget på sydavdelingen og det er disse plassene bydelen nå har blitt trukket ekstra penger for.

Skal sykehjemsetaten holde på sånn, er vi rett og slett nødt til å flytte de personene vi må betale ekstra for. Nå vil Sykehjemsetaten forhandle om prisen for 2009, men hvorfor skal vi det? Vi har aldri bestilt skjermede plasser for disse personene. Dersom brukerne hadde fått de ekstra ytelsene skjermede plasser har, så hadde det vært greit, men sånn er det ikke, sier BU lederen.

Plassene på sydavdelingen har bydelen hatt siden sent på 1980-tallet.

Sykehjemsetaten må rett og slett legge ballen død. 1,9 millioner kroner er mye for en bydel, spesielt etter at kriteriesystemet ble endret. Vi kan ikke bare gi etaten så mye penger, sier Røberg-Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere