RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk møte de vise, gavmilde menn


De hellige tre konger var gavemilde mot Jesu-barnet. På juletrefesten i Holmlia kirke søndag kom deres etterkommere med godterier til alle barna. Sara Masseih, Ina Bårdgard og Claumel Kopinga hadde fulle gaveboller.
De hellige tre konger var gavemilde mot Jesu-barnet. På juletrefesten i Holmlia kirke søndag kom deres etterkommere med godterier til alle barna. Sara Masseih, Ina Bårdgard og Claumel Kopinga hadde fulle gaveboller. Foto: Alle foto: Arne Vidar Jenssen
De var ikke bare vise, men også gavmilde. Hvem vi snakker om? Selvfølgelig de tre som fulgte stjernen.

HOLMLIA: Julaften ble den kjente historien om Jesu fødsel lest rundt om både i kirker og hjem, og der fikk vi blant annet høre om de vise menn eller konger som de var. Men det som kanskje ikke er like klart for alle, er at det tok litt tid før vandrerne fant frem til der underet skjedd.

Først trettende-dag jul markeres derfor Helligetrekongersfesten.

Litt forsinket var det juletrefest og besøk av de vise menn i flere kirker sist søndag. Og de kom også til Holmlia.

Under gudstjenesten ledet av Hans Jacob Finstad ble det lett etter stjernen og barna fikk være med å finne stallen.

– For mange barn er julenissen den gavemilde mannen som kommer med pakker. Men spørsmålet er om han ikke hadde andre som gikk opp sporene for seg, sier kirkemusiker Hans Olav Baden.

– De vise menn hadde jo også med seg gaver til det nyfødte barnet.

Og vise menn og gaver var det også i Holmlia kirke. For etter gudstjensten var det juletrefest med knusing av pepperkake-dekorasjon, spising av kaker, gang rundt juletreet - og så kom de vise menn tilbake - denne gang med godteposer.

Juniorkonfirmanter fra i fjor hadde oppgaven å være de gavemilde.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere