Fikk nappet vesken rett utenfor døren

Idet den eldre kvinnen var i ferd med å låse seg inn i oppgangen sin like ved Røakrysset, ble vesken hennes nappet ut av hånden hennes.

Idet den eldre kvinnen var i ferd med å låse seg inn i oppgangen sin like ved Røakrysset, ble vesken hennes nappet ut av hånden hennes. Foto: Arkivfoto

– Jeg er ikke redd for å gå ut igjen, sier den eldre kvinnen som ble offer for en veskenapper utenfor inngangsdøren sin på Røa mandag kveld.

RØA: Kvinnen var i ferd med å låse seg inn i oppgangen sin bare et steinkast unna Røakrysset etter en bedre middag på Majorstuen, da hun plutselig merket at det rykket i vesken.

Ville dra til ham

– Jeg forsto med én gang hva som skjedde. Jeg har jo egentlig gått og regnet med at noe sånt kunne skje meg en dag også, sier kvinnen til Akersposten.

Hun forteller at hun forsøkte å gjøre det vanskelig for veskenapperen.

– Jeg skrek «nei» så høyt jeg orket og holdt hardt fast i vesken. Jeg ble så sinna og ville snu meg og dra til ham, men da mistet jeg fotfestet og falt, sier kvinnen, som fortsatte å hyle så høyt hun kunne da mannen løp av gårde med vesken hennes.

– Jeg hylte for å skremme ham, og han for av gårde mens jeg skrek som en stukken gris.

Kvinnen beskriver han som en ung mann som var lett på foten. Han var sortkledd.

– Jeg lånte telefonen til naboen og ringte politiet, samtidig som vi fikk sperret kortene mine, sier hun. Sammen med naboen gikk hun ut igjen i retning Røa t-banestasjon, i håp om at de skulle finne vesken igjen.

Fantastisk politi

– Ved hjørnet ved banken møtte vi politet. Det var jo et eventyr at de var på plass så kjapt. To biler og hund var der, og de var helt fabelaktige, noterte hva som hadde skjedd, fikk opplysninger og hjalp med å sperre kort, sier hun.

– De var så forekomne og elskverdige at det må du skrive i avisen. Jeg måtte klappe politimannen på kinnet til slutt! sier hun.

Til tross for iherdig innsats både fra politi og kvinnen selv og hennes naboer, fant de verken veskenapper eller veske.

– Vesken er brun, av merket Louis Vuitton. I den var det blant annet en sort lommebok og en rød Nokia mobiltelefon. I tilfellet noen har funnet den, sier kvinnen, som sier hun ikke lot seg skremme veldig av episoden.

– Jeg er ikke redd for å gå ut av døren igjen, jeg blir mer sint enn redd, sier hun. Nå håper hun imidlertid at oppfordringen hennes til styret i sameiet om å få bedre belysning ved inngangsdørene, vil føre til tryggere forhold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.