*Nettavisen* Nyheter.

Fikk ni og et halvt år for hammerdrap

Fotballspilleren må betale en bot på 105.000 kroner, men slipper å sone fengselsstraffen så lenge han gjennomfører et promilleprogram. Foto: Arkivfoto

En 37 år gammel kvinne ringte politiet bare minutter etter at hun hadde slått i hjel en bekjent med hammer i hjemmet sitt på Mortensrud.

OSLO TINGRETT: Kvinnen bodde i rekkehuset på Mortensrud sammen med mann og to barn. Hun hadde akkurat fått dem avgårde til skole og jobb da den bekjente mannen ringte på.

Kvinnen forklarte i retten at mannen vill ha fest i huset og ha sex med henne mot betaling. Det oppsto en krangel som endte med at kvinnen slo mannen flere ganger i hodet med en tung hammer slik at han døde av skadene.

Tror ikke på kvinnen

Retten fester ingen lit til kvinnens forklaring om fest og «prostitusjon» i leiligheten, da den mener dette er svært usannsynlig fordi kvinens mann kunne komme hjem når som helst. Retten ser ikke bort fra at mannen har tatt tak i henne i forbindelse med krangelen før det fatale slaget på formiddagen 2. november 2010.

Kvinnen ringte politiet og varslet selv om drapet kort tid etter at det skjedde. Hun ble pågrepet på stedet og har også i avhør erkjent drapet.

Lang saksbehandling

Retten er kritisk til at politiet har brukt lang tid på saken. Til tross for kvinnens tilståelse har etterforskningen blant annet blitt noe utsatt på grunn av 22. juli-hendelsen. Hun får derfor noe strafferabatt for dette og tilståelsen og ble idømt fengsel i ni og et halvt år.

Kvinnen må også betale 260.000 kroner i erstatning og oppreisning til mannens etterlatte.

Kvinnens forsvarer, advokat Stein Viken, har ikke svart på henvendelser fra dittOslo.

Les også:

– Dette er syke uttalelser fra en syk mann

Mobbende bilvandalisme

Falsk hjemmehjelp lurer seg inn hos eldre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.