RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nils Hansen skrev seg selv ut av rehabiliteringsavdelingen på Romsås. Han mistrivdes på avdelingen.
Nils Hansen skrev seg selv ut av rehabiliteringsavdelingen på Romsås. Han mistrivdes på avdelingen.

Fikk nok etter ei uke på Romsås

Nils Hansen fikk plass på den somatiske avdelingen på Romsås. Etter en uke hadde han fått nok.

ROMSÅS: Etter et opphold på Akershus Universitetssykehus (Ahus) ble Nils Hansen (59) sendt til den nye spesialiserte korttidsenheten på Romsås sykehjem. Tilbudet har vært lovprist som et flott helsetilbud av politikerne. Hansen fikk tilbud om tre uker, men gikk ikke i taket av den grunn.

Etter en uke skrev han seg selv ut.

Jeg mistrivdes, forteller han til Lokalavisen Groruddalen.

Avdelingen åpnet 4. august og er et tilbud til somatiske pasienter som har behov for pleie og medisinsk behandling i overgangen mellom sykehus og eget hjem.

Kom til uferdig avdeling

Den medisinske biten har jeg ingenting å si på, for jeg fikk den behandlingen jeg har krav på, sier Hansen.

Det han imidlertid reagerer på er både egenandelen og miljøet. Når Hansen ble flyttet til avdelingen, var det flere mangler.

Kleshengere var det ikke og det var ikke nattbordslampe. Jeg kom til en seng og det var det, forteller Hansen, som sier han snakket med flere beboere.

Ingen av dem synes det var noe bedre. Avdelingen var jo ikke ferdig da vi kom. Miljøet har mye å si for rehabiliteringen, mener mannen.

Kan svi i lommeboka

Oppholdet er ment å vare i maks 21 døgn og det koster 118 kroner døgnet.

Jeg skjønner ikke hvorfor dette leddet trengs. Det må da være bedre å utvide sykehjemmene? Disse er gratis, påpeker han og legger til at han tror minstepensjonister vil merke et slikt opphold ganske godt på lommeboka.

Gevinst for Ahus?

Hansen tror at Ahus tjener godt på rehabiliteringsavdelingen.

Det må ligge økonomisk gevinst i dette. Hvorfor ellers skulle man ha dette leddet? Avdelingen er for eldre mennesker. Hvorfor ikke benytte sykehjemmene, spør han.

Hansen ble utsatt for en ulykke for fem år siden. Han falt 200 meter ned en fjellside og brakk ryggen. Dette har ført til flere sykehusopphold og perioder med hard rehabilitering.

Jeg har vært kastet fra sykehus til sykehus. Jeg har sett og vært borti mye i helse Norge og jeg tør å si ifra, avslutter han.

Byrådet forstår ikke kritikken

- Avdelingen er resultatet av et spleiselag mellom Oslo kommune og Ahus, samt at Bydel Stovner og Bydel Grorud også er involvert. Det forklarer byrådssekretær for velferd- og sosiale tjenester, Kai Morten Terning (Frp).

Det er heller ikke gratis for noen å bo på sykehjem, man må betale, sier han.

Terning forklarer at man må ha hjemmel for å kunne sende ut faktura og at prisen på 118 kroner er den samme som prisen for en korttidsplass på ett hjem.

Egenandelen for korttidsplass på sykehjem er den samme uansett hvilken plass man er på. Dette er hjemlet i loven, forteller han.

Byrådet har jobbet med avdelingen i to år og er glade for at den endelig er åpnet.

Dette er et tilbud som har manglet i omsorgstrappen, mener Terning.

Jeg er overrasket over at noen er misfornøyde. Ut fra signalene vi har fått og ut fra Sylvi Listhaugs besøk på stedet, har det vært fornøyde brukere og ansatte. Men det vil alltid være noen som er misfornøyd, kommenterer sekretæren.

- Alt i orden

Dersom det er småting som mangler, så står dette i bestilling. Avdelingen har gode senger og alt det nødvendige er på plass, forklarer bydelsdirektør i Bydel Stovner, Maria Brattebakke.

Hun har selv vært på avdelingen og gått gjennom denne og forteller at det hele skal være i stand, og at småtingene er like rundt hjørnet.

Vi ville åpne og komme i gang. I tillegg vil jeg si at betalingen for dette er helt ordinær, avslutter bydelsdirektøren i Bydel Stovner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere