RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk nye toaletter i gave

Gamle toaletter uten sete blir byttet ut med flunkende nye. Nå skal det igjen bli moro å gå på do for barna i Skredderstua kulturbarnehage.

Ljan: Det er livlig i Skredderstua kulturbarnehage. Klokka nærmer seg stengetid, og mødre og fedre er på vei hjem med barna sine. Men ikke uten å ta en kikk inn på det ene toalettet, der to flunkende nye klosetter har kommet på plass. Etter drøyt 40 års bruk var de små barnedoene modne for utskifting.

Uten sete

Det er ikke helsemyndighetene som har pålagt barnehagen å skifte ut toalettene, men foreldre og ansatte mente det var på tide å få byttet ut de gamle doene. To av fire manglet sete, og passende seter er umulige å oppdrive, blir Nordstrand Blad fortalt. Og er det noe alle vet, så er det at det ikke er særlig morsomt å sette rumpen rett på kald porselen. Bydel Nordstrand tilbød barnehagen ett nytt toalett. Da sa pappa Christian Dohrmann at han gladelig spanderte de fire nye toalettene som trengtes, så lenge noen andre sørget for at de ble montert. Det blir nå gjort.

Vi voksne forventer oss jo rene og ryddige toaletter på jobb. Vi hadde aldri nøyd oss med toaletter uten sete, sier Dohrmann.

Jeg vil at min datter skal ha et toalett i barnehagen som jeg selv kunne tenkt meg å brukt, sier den gavmilde pappaen.

Trist

De ansatte i barnehagen er fantastiske, understreker Christian Dohrmann. Han forteller at datteren stadig lærer spennende nye ting, både sanger og bokstaver. Men han synes det er trist at bydelen ikke har råd til å fornye de to gamle baderommene i Skredderstua kulturbarnehage.

Toalettene har jeg gladelig betalt, det handler jo om den oppvoksende slekten, sier Dohrmann.

Resten av baderommene skal foreldrene pusse opp på dugnad. Dermed kommer det til å bli svært så trivelig å ta seg et dobesøk for de små i Skredderjordet kulturbarnehage. Og det skal jo være både morsomt og trivelig for de små å gå på do.

Fantastisk

Søstrene Erle (2 år) og Maria Sander-Rønne (4 1/2 år) har kledd seg for å gå, men tar et av de nye toalettene i øyesyn. Erle kjenner forsiktig på den nye og ennå ganske ubrukte toalettringen, men bak smokken har hun ingen kommentar til avisen.

Det fantastisk er at det finnes slike mennesker, sier mamma Trine Heltberg Rønne rettet mot Christian Dohrmann.

Og det er leit at bydelen ikke kan holde orden, fortsetter Rønne. Det er barnehagestyreren enig i:

Jeg er svært takknemlig for toalettene, men jeg synes det er trist at bydelen ikke har råd til noe så elementært som toaletter, sier styrer Jeanette Dahl.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere